Ford Focus RS este mort și nu va avea niciun succesor

Test Ford Focus RS
Este oficial: Ford Focus RS este mort și nu va avea niciun succesor, informează revista britanică Car. 

Costurile mari de dezvoltare și schimbarea normelor de emisii au condus la decizia de a nu dezvolta un succesor pentru Focus RS, informează revista britanică Car citând o declarație a oficialilor Ford.

Iată mai jos declarația oficială Ford:

„Ca rezultat al normelor de emisii europene, creșterii taxării nivelului de CO2 și costurile mari ale dezvoltării unui nou RS cu o propulsie electrificată raportat la volume relativ mici de vânzări, nu plănuim o nouă versiune a lui Focus RS.”

Astfel, Focus ST rămâne cel mai puternic model Ford Focus care poate fi cumpărat iar cine dorește un hot-hatch adevărat va trebui să se reorienteze spre Honda Civic Type R sau Renault Megane RS ori în segmentul premium spre Mercedes-AMG A45 sau BMW M2.

Citește testul cu Focus RS 

Ford a avut în plan să construiască un succesor pentru RS într-o formă electrificată cu rețea de 48V și starter-alternator integrat dar a considerat că nu merită investiția datorită volumelor prea mici de vânzare.

Focus RS se vinde în prezent în 8-10.000 exemplare anual, nefiind disponibil în SUA, iar în China volumele sunt prea mici.

Un Focus RS electrificat ar fi contribuit la imaginea eco a lui Ford care a prezentat de curând SUV-ul electric Mustang Mach-E. Până la urmă însă calculele contabile au prevalat, lăsând imaginea eco pe planul al doilea.

Ford este printre puținii producători care nu are în prezent în vânzare niciun model full electric sau Plug-In Hybrid și de aceea misiunea atingerii emisiilor de flote de 95 g/km CO2 nu va fi ușoară în contextul noilor reglementări pentru piața europeană.

Adaugati comentariu