Ford Focus RS este mort și nu va avea niciun succesor

Test Ford Focus RS

Este oficial: Ford Focus RS este mort și nu va avea niciun succesor, informează revista britanică Car. 

Costurile mari de dezvoltare și schimbarea normelor de emisii au condus la decizia de a nu dezvolta un succesor pentru Focus RS, informează revista britanică Car citând o declarație a oficialilor Ford.

Iată mai jos declarația oficială Ford:

“Ca rezultat al normelor de emisii europene, creșterii taxării nivelului de CO2 și costurile mari ale dezvoltării unui nou RS cu o propulsie electrificată raportat la volume relativ mici de vânzări, nu plănuim o nouă versiune a lui Focus RS.”

Astfel, Focus ST rămâne cel mai puternic model Ford Focus care poate fi cumpărat iar cine dorește un hot-hatch adevărat va trebui să se reorienteze spre Honda Civic Type R sau Renault Megane RS ori în segmentul premium spre Mercedes-AMG A45 sau BMW M2.

Citește testul cu Focus RS 

Ford a avut în plan să construiască un succesor pentru RS într-o formă electrificată cu rețea de 48V și starter-alternator integrat dar a considerat că nu merită investiția datorită volumelor prea mici de vânzare.

Focus RS se vinde în prezent în 8-10.000 exemplare anual, nefiind disponibil în SUA, iar în China volumele sunt prea mici.

Un Focus RS electrificat ar fi contribuit la imaginea eco a lui Ford care a prezentat de curând SUV-ul electric Mustang Mach-E. Până la urmă însă calculele contabile au prevalat, lăsând imaginea eco pe planul al doilea.

Ford este printre puținii producători care nu are în prezent în vânzare niciun model full electric sau Plug-In Hybrid și de aceea misiunea atingerii emisiilor de flote de 95 g/km CO2 nu va fi ușoară în contextul noilor reglementări pentru piața europeană.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top