Ford GT îi bagă în ceață pe englezi – habar n-au ce este

Într-un clip de prezentare realizat de Ford, noul lor supercar, Ford GT, este pus în mijlocul unei străzi din Londra cu toate logourile ovale acoperite, iar oamenii sunt întrebați ce marcă au ei impresia că mașina din fața lor este.

Dacă-ți aduci bine aminte, un test asemănător a fost făcut tot în Anglia odată cu lansarea Daciei Sandero acolo. Oamenii erau foarte surprinși să audă că mașina în care tocmai se urcaseră era o Dacia, nu în mică măsură datorită faptului că foarte mulți dintre ei nu știua ce este Dacia. În orice caz, pentru omul de rând care nu e cu ochii pe industria auto, asemenea teste pot fi o reală provocare pentru că diferențele dintre mărci sunt într-adevăr din ce în ce mai mici.

În cazul lui Ford GT, răspunsurile date de englezi au fost dintre cele mai variate, variând de la stupide (Brabus? Cum să spui că e Brabus?) și până la de-a dreptul flatante. De fapt, cam toate au fost flatante: McLaren, Ferrari, Lamborghini, Bugatti sau Zonda (presupun că a vrut să spună Pagani) sunt mărci cu care nu-i tocmai rău să fii confundat.

Totuși, deși intenția celor de la Ford a fost să ne arate cu ce mărci selecte poate fi confundat supercarul lor, eu nu pot să nu dau o altă interpretare clipului: publicul nu are o părere suficient de bună despre companie încât să-și închipuie că ar fi capabilă de așa un exemplar. Și n-ar fi nimic rău în asta. Dacă Ford și-ar spune „da, e numai vina noastră, nu am excelat la capitolul design în ultima vreme și acest Ford GT va fi începutul unei noi ere pentru noi”, atunci aș fi extrem de fericit. Sper din toată inima că cineva de la Ford se uită la clipul ăsta și-l interpretează la fel ca mine, iar din anii următori să vedem modele Ford „de rând” tot mai frumoase și mai îndrăznețe. Motoare zdravene sunt, șasiuri bune există și acum, odată cu Ford GT, vedem că și designerii pot face ceva cu adevărat superb. Mai lipsește doar cineva să le pună pe toate cap la cap.

https://www.youtube.com/watch?t=11&v=B7l31zfOykE

Adaugati comentariu