Ford își „decapitează” toate limuzinele și compactele în Statele Unite. Mustang supraviețuiește

Ford Mustang Facelift Europa (11)

Planul de reducere a costurilor la Ford ia o turnură radicală. Americanii au decis să nu mai investească în dezvoltarea și producția următoarei generații de limuzine de tradiție din gama sa în Statele Unite. Astfel că singurele modele pe care constructorul american le va trimite pe piața de acasă vor fi utilitarele, Mustang și viitorul Focus Active.

Ford intenționează reducerea costurilor cu 25,5 miliarde de dolari și a demarat deja o strategie uluitoare, intervenind radical asupra portofoliului companiei. Într-o declarație referitoare la finanțele companiei, șefii companiei au confirmat că cererea redusă pentru gama de limuzine impune o reorientare a investițiilor. Astfel că brand-ul american se va concentra de acum pe muscle car-ul Mustang, cu o istorie de jumătate de secol, și pe un crossover Focus, care va fi lansat anul viitor.

Test drive Ford Mustang GT

Dresură de cai sălbatici

Din motive financiare, ies așadar din schemă și hatchback-ul și limuzina Focus, Mondeo și Taurus, dar și Fiesta și Fusion au ajuns la capăt de drum. Rămân în producție pentru piața americană doar vehiculele utilitare și comerciale și două automobile.

Ford Taurus
Ford Taurus este pe lista modelelor la care constructorul american va renunța.

Măsura afectează și alte companii, pentru că platformele folosite de Ford pentru limuzinele sale stau la baza unor modele ca Lincoln Continental sau MKZ.

Investitorii își arată neliniștea pentru “decapitarea” modelelor consumatoare de resurse și care nu aduc profit companiei, dar manifestă îngrijorare și pentru reorganizarea producției. Șefii Ford au ales și reducerea bugetului de marketing, așa că americanii vor vedea mai puțină publicitate din partea constructorului auto. Ford ia în calcul reducerea costurilor și în alte zone de pe mapamond, mai ales că o piață care a adus cifre record de vânzări altor companii, China, a înregistrat o scădere a vânzărilor cu 6% în 2017 în contul Ford.

Focus își reconfirmă interesul pentru sistemele de propulsie hibride și electrice pentru game cum ar fi F-150, Explorer, Escape, Bronco și Mustang, având în plan lansarea a 16 mașini eco până în 2022.

“Dacă anumite modele nu sunt profitabile, vom reorienta capitalul în direcții în care putem juca și câștiga”, a declarat șeful Ford Jim Hackett.

Adaugati comentariu