Ford KA+ în România. Detalii complete!

Ford KA+

Americanii aduc în Europa o mașină destinată clienților pragmatici: Ford KA+. Ea respectă toate regulile pentru a deveni un best-seller: spațiu interior mare, motoare economice și preț scăzut. Cât de scăzut? De la 9900 € cu TVA.Și-l puteți comanda începând cu luna septembrie, urmând să-l admirați în fața casei de la sfârșitul acestui an.

Tocmai citiți descrierea unei mașini perfect adaptată pieței românești. De ce? Pentru că, de-a lungul vremii, rețeta adoptată de noul Ford KA+ s-a dovedit câștigătoare pe plaiuri mioritice. Spațiul interior este suficient pentru 5 persoane, în timp ce lungimea totală este mai mică de 4 m, un mare plus în jungla urbană.

Ford KA+

Designerii Ford au creeat o mașină mai scurtă, dar mai înaltă cu 3 cm decât Fiesta, reușind să adauge spațiu interior pe înălțime. Nici portbagajul nu suferă de pe urma exteriorului compact, oferind 270 de litri (cu 20 l mai puțin decât Fiesta), arhisuficienți pentru nevoile deplasărilor urbane. Iar dacă plănuiți o ieșire în week-end, el poate gazdui două valize mari și se poate extinde, datorită banchetei pliabile 60/40.

Ford KA+

Mărunțișurile din habitaclu stau perfect organizate în cele 21 de spații de depozitare. Printre ele, suporturi profilate pentru sticlele de 1l în fețele de uși din față și un ingenios locaș în capătul bordului, accesibil doar când ușa este deschisă. Acesta este destinat obiectelor de valoare, dar acum, că a aflat toată lumea despre el, ați face bine să căutați alte variante.

Ford KA+ interior

Apartenența modelului la familia Ford nu poate fi negată: calandrul trapezoidal și farurile tipice, urcate până spre capotă sunt elemente tipice americanilor. O tușă de stil este dată de grila cromată a radiatorului și de manerele ușilor, carcasele oglinzilor și barele de protecție vopsite în culoarea caroseriei. Acestea sunt semne evidente că, la Ford, ieftin nu înseamnă spartan.

Ford KA+

Și interiorul beneficiază de același design modern, tipic Ford, iar materialele sunt descrise drept ”contemporane rezistente”. Nu știm cât de bine se simt la atingere sau cât de moi sunt, dar vom afla cu ocazia lansării oficiale în România. Este însă un lucru bine știut că, la această categorie de preț, materialele elementelor din interior suferă. Sperăm că Ford KA+ este o excepție.

Ford KA+ interior

Ceea ce ne dezvăluie fotografiile de presă, însă, este un nivel ridicat al echipării pentru versiunile de top, ce include aer condiționat automat, volan îmbrăcat în piele, 4 geamuri electrice, scaune față încălzite, senzori de parcare spate, oglinzi rabatabile electric și jante de aliaj pe 15 inci.

„Alegerea unui autoturism compact nu ar trebui să însemne un compromis. (…) Noul Ford KA+ satisface standardele trasate de autoturismele compacte Ford Fiesta, B-MAX şi EcoSport, oferind stil, spaţiul, tehnologia avansată şi rafinamentul pe care şi le doresc clienţii europeni”, spune Darren Palmer, directorul liniei de vehicule de mici dimensiuni, Ford Europa.

Două motoare vor fi disponibile, la alegere. Ambele sunt pe benzină, ambele au 1,2 litri și dezvoltă 70 și 85 CP. Ele derivă din propulsorul de 1,25 litri de pe Fiesta și beneficiază de distribuție variabilă, pentru a obține performanțe interesante. Indiferent de varianta de putere, motorul va fi cuplat la o transmisie cu 5 rapoarte. Inginerii au apelat la artificii binecunoscute pentru a-i mări randamentul: pneuri cu rezistență redusă la înaintare și studierea rezistenței la aer pentru bara de protecție și grila radiatorului.

Ford KA+ interior

Rezultatul este un consum mixt declarat de 5,0 l/100 km și emisii CO2 de 114 g/km, în cazul variantei de 70 CP. Versiunea mai puternică este și mai economică, asigurând un nivel de emisii CO2 de numai 110 g/km. Combinând designul aerodinamic cu antifonarea atentă, Ford a perfecționat mașina în centrul de la Lommel, Belgia, special pentru a se adapta cerințelor de confort ale exigenților clienți europeni.

Pentru suma de 9900 €, însă, nu veți beneficia de aer condiționat. Acesta este totuși disponibil standard pentru varianta de 85 de cai, împreună cu sistemul de comunicații și divertisment SYNC, respectiv sistemul Ford MyKey, ce permite setarea limitelor maxime de viteză și volum al instalației audio și menținerea activă a tuturor sistemelor de siguranță. Astfel, părinții pot controla într-o mare măsură comportamentul tinerilor fără experiență la volan.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top