Ford Ka a primit ZERO stele la testele de impact din America de Sud

Ford Ka

Ford Ka a gafat grav la testele de siguranță derulate în America de Sud. Versiunea fabricată în Brazilia a obținut zero stele Latin NCAP.

Testul de impact lateral la care a fost supus micul Ka, la o viteză de 50 km/h, a avut ca rezultat un nivel ridicat de vătămare în zona pieptului, montantul central intrând în habitaclu, iar portiera deschizându-se în urma loviturii primite.

VEZI VIDEO

Rezultatele trecute în contul pasagerilor copii au fost, de asemenea, de speriat, mașina primind, în acest sens, doar 3 stele. La acest scor a contribuit și faptul că airbag-ul pasagerului din față nu a putut fi decuplat la instalarea unui scaun pentru copii orientat către direcția de mers. Ușa care s-a deschis în urma loviturii au sporit riscul de rănire gravă a pasagerului copil.

Veștile sunt cu atât mai proaste cu cât Ka este al treilea cel mai bine vândut model în Brazilia. Modelul obținuse patru stele în 2015, la testul de impact frontal, dar noile rezultate îi îngrijorează pe producători.

Comercializat în țări ca Mexic, Guatemala, El Salvador și Costa Rica sub o altă denumire decât cea europeană, Ford Figo/Aspire, în versiune sedan, nu a obținut rezultate mai bune.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top