Ford Mondeo facelift – design nou și sistem SYNC3

Ford Mondeo facelift și-a făcut debutul oficial la Salonul Auto de la Detroit, sub forma versiunii revizuite a corespondentului american, Fusion.

Sedanul dedicat pieței americane primit un update discret, ce anunță schimbări similare pentru modelul comercializat în Europa.

Fusion/Mondeo facelift se remarcă prin blocurile optice redesenate și prin hexagonală de tip fagure, asemănătoare cu cea grefată deja și pe Focus facelift. Stopurile se bucură, de asemenea, de un design nou, făcând corp comun grație unui ornament cromat dispus pe orizontală.

ford-mondeo-facelift (10)

Importantă este infuzia de gadget-uri moderne, Fusion/Mondeo fiind primul Ford echipat cu cea mai nouă iterație a sistemului multimedia SYNC3, dezvoltat alături de partenerii de la Microsoft. Touchscreen-ul rezistiv al generației actuale fiind înlocuit cu un ecran mai performant de tip capacitiv. Meniul a fost, de asemenea, regândit de la zero, pentru un plus de intuitivitate.

Inedită este aplicația SYNC Connect ce permite pornirea, deschiderea sau chiar localizarea mașinii cu ajutorul unui smartphone de ultimă generație.

Complet nou este și modelul de top Mondeo/Fusion Sport, echipat cu motorul turbo EcoBoost V6 de 2,7 litri, prezent și pe Mustang. Acesta dezvoltă 330 CP și 475 Nm, resurse trimise ambelor punți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală cu cuplaj Haldex.

ford-mondeo-facelift (3)

Levierul convențional al cutiei de viteze automate a fost înlocuit cu un selector de tip rotativ, în stilul celor folosite de modelele de lux ale grupului Jaguar-Land Rover. Materialele alese pentru finisare sunt, de asemenea, noi, în contrast cu layout-ul planșei de bord ce pare neschimbat.

Pentru piața din Europa, noutățile prefigurate de Ford Fusion facelift nu urmează, însă, să își facă apariția mai devreme 2017.

Adaugati comentariu