Ford Mustang facelift: Look nou, transmisie automată cu 10 trepte

Ford Mustang facelift aduce câteva premiere importante pentru iconicul coupe american: faruri LED standard, instrumente de bord digitale și o transmisie automată cu zece trepte complet nouă.

Stilistic, Mustang facelift duce agresivitatea definitorie muscle car-urilor la un nou nivel. Printre noutăți, faruri cu o formă nouă, o grilă mai lată și o bară de protecție redesenată. Capota integrează acum pentru toate modelele o pereche de prize de ventilație și este cu 2 cm mai coborâtă, iar aripile față sunt mai evazate.

Modificările de ordin estetic aplicate părții din spate sunt ceva mai discrete. Stopurile LED își păstrează formatul cu trei bare verticale, dar sunt mai angulare, în timp ce difuzorul de aer modelat în partea inferioară a parașocului este acum finisat în negru și nu în culoarea caroseriei. Modelele GT au primit și un nou eleron opțional, acompaniat de patru evacuări cromate, în loc de două la modelul de bază.

Din punct de vedere tehnic, Ford Mustang facelift înregistrează un progres important. Cutia automată cu șase trepte a fost înlocuită cu o transmisie ultra-modernă cu zece rapoarte, Mustang fiind primul model Ford din gama de turisme echipat cu această cutie. Motorul V6 oferit în SUA a fost eliminat, Mustang putând fi comandat doar în versiunile cunoscute și în Europa: 2.3 EcoBoost turbo cu patru cilindri sau 5.0 V8.

ford-mustang-facelift (8)

Motorul de top cu opt cilindri beneficiază acum de injecție directă și de mai multă putere, iar unitatea L4 oferă un cuplu maxim mai generos, Ford ferindu-se să anunțe, însă, specificațiile exacte. Ambele motoare pot fi comandate fie aături de o cutie manuală cu șase trepte, fie de noua transmisie automată cu zece trepte.

Sașiul a fost, de asemenea, modificat. Ford Mustang facelift a primit noi amortizoare mai rigide și o nouă bară stabilizatoare pentru suspensia spate multilink. Opțional, noul Mustang poate fi specificat în premieră cu o suspensie adaptivă, controlată electronic și intitulată MagneRide. Există și trei noi moduri de condus: Normal, Sport și Track Mode.

Și interiorul a primit un updgrade semnificativ, planșa de bord integrând noi instrumente digitale configurabile cu diagonala de 12 inch, preluate direct de la supercarul Ford GT. Sistemul de infotainment SYNC Connect cu touchscreen de 8 inch oferă acum posibilitatea conectării la internet. Volanul este încălzit, iar tapițeriile și materialele folosite la nivelul planșei de bord, al fețelor de uși și al consolei sunt noi.

Tot noi sunt și asistenul de bandă și sistemul de avertizare la apropierea de vehiculul din față și de detectare a pietonilor, incluse în echiparea de serie. Debutul comercial va avea loc în această toamnă.

ford-mustang-facelift (9)

Adaugati comentariu