Ford Puma rechemat în service: ar putea pune în pericol siguranța șoferului în caz de accident

Ford România

Noul SUV-coupe de clasă mică Ford Puma a debutat cu stângul. Ford România a lansat o campanie de rechemare în service. Problemele țin de airbagul șoferului și ar putea pune în pericol siguranța acestuia în caz de accident. 

Imediat după lansarea internațională, Ford a descoperit deficiențe de fabricație la noul SUV-coupe Ford Puma. Iar din anunțul de mai jos al Ford România deducem că există o problemă care ar putea pune în pericol siguranța șoferului în caz de accident.

Este posibil ca airbagul șoferului să fie eliberat din volan în compartimentul pasagerilor, conform notificării trimise de Ford către ANPC.

Mai jos comunicatul Ford România.
„O serie de vehicule Puma au fost construite cu arcuri de reținere a airbag-ului șofer care pot fi în afara specificațiilor de fabricație Ford. Un arc de reținere a airbagului șoferului în afara specificațiilor poate să nu fixeze bine pe volan modulul airbagului șofer. În eventualitatea declanșării airbag-ului, poate fi posibil ca airbag-ul să fie eliberat din volan în compartimentul pasagerilor”, spune notificarea trimisă de Ford către ANPC.

Ford România spune însă că nu a fost înregistrat niciun astfel de caz până acum.

Campania de rechemare se adresează tuturor modelelor Puma produse între Noiembrie 2019-Ianuarie 2020. În România sunt afectate 326 de unități Ford Puma. Operațiunea de schimbare a arcului de reținere a airbagului durează aproximativ 30 de minute.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top