Ford și Koç Holding ar putea colabora cu LG în loc de SK On pentru uzina de baterii din Turcia

Baterie acumulator EV autoexpert.ro

După ce informația privind blocarea investiției în fabrica de baterii din Turcia a devenit publică, Ford pare să se reorienteze către un alt partener în locul SK On.

Agenția Reuters a dezvăluit astăzi, citând publicația Korea Economic Daily, că producătorul de baterii SK On, parte a SK Innovation, a decis să anuleze planurile cu privire la uzina de baterii pe care se pregătea să o construiască în Turcia, alături de gigantul american Ford și de Koç Holding, acționar al Ford Otosan, compania care deține uzina de la Craiova.

Ulterior, în această după-amiază, Ford a dat publicității o declarație în care susține că planurile sale „referitoare la fabrica de baterii din Turcia rămân neschimbate și continuăm conform calendarului planificat. Mai multe detalii vor fi transmise la momentul oportun”.

Ei bine, după alte câteva ore, Reuters a revenit completând informația inițială cu o alta rezultată din discuții cu „persoane familiare cu problema”. Conform acestor persoane, Ford și Koç Holding ar putea schimba partenerul pentru uzina de baterii din Turcia, renunțând la SK On și trecând la LG LG Energy Solution.

Sursele Reuters susțin de această dată că Ford și LG Energy Solution plănuiesc să semneze un memorandum de înțelegere în următoarele săptămâni, probabil la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie.

În acest context este important de menționat că Ford are deja semnat un memorandum de înțelegere în privința unei uzine de baterii amplasată în Turcia cu SK On. Cu oricare dintre partenerii din industria de baterii ar continua proiectul – LG sau SK On -, Ford are nevoie de fabrica din Turcia pentru a acoperi necesarul de baterii pentru uzinele Ford Otosan care produc vehicule comerciale ușoare electrice.

Din nefericire, la fel ca alți investitori care se pregăteau să investească în noi fabrici de baterii – Varta în România, NorthVolt și Tesla în Germania sau Volkswagen într-o țară din Europa Centrală și de Est – SK On pare să fi decis că piața nu justifică noi facilități de producție. Asta pentru că 2023 se anunță un an financiar dificil, iar cererea pentru mașini electrice din Europa nu se va ridica la nivelul estimărilor anterioare.

– Probleme pentru proprietarul Ford Craiova. Uzina de baterii din Turcia „on hold”

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top