Ford sub anchetă! Ce eroare uriașă a făcut constructorul american?

Ford concediază mii de angajați în Europa și renunță la mai multe modele

Un nou dosar Ford a ajuns în justiție în Statele Unite ale Americii. Constructorul american este anchetat pentru că ar fi estimat greșit impactul unor factori la stabilirea consumului de combustibil și a emisiilor.

Probleme noi la Ford, după ce compania a anunțat concedieri masive în uzinele sale! Compania a anunțat că este vizată de o anchetă derulată de Departamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii. Investigația urmărește modul de calcul al emisiilor unor modele din portofoliul constructorului. Ancheta a fost demarată la două luni de la începerea unei anchete interne privind procedurile de testare. Chiar o serie de angajați au lansat avertismentele referitoare la existența unor nereguli. Agenția pentru Protecția Mediului (Environment Protection Agency – EPA) din SUA a fost deja informată.

Test de stabilitate 10 SUV-uri mici – Probleme pentru Dacia Duster și Ford EcoSport

Conform avertismentelor angajaților, factori importanți nu au fost luați în considerare corect în vederea estimării consumului și emisiilor. Printre factori se numără consumul în sarcină, coeficientul aerodinamic și rezistența anvelopelor la înaintare, atunci când un vehicul rulează cu viteză constantă pe o suprafață plană.

Ford anunță că investigația se află „într-un stadiu preliminar” și se angajează să colaboreze cu autoritățile guvernaentale care investighează cazul. Compania anunță că nu este vorba despre un nou Dieselgate, pentru că nu este vorba despre utilizarea unor dispozitive de trucare a rezultatelor în testele de emisii.

Adaugati comentariu