Ford suspendă producția la cinci dintre fabricile sale

Ford se pregătește de restructurări de proporţii la nivel global

Ford va opri producția la cinci fabrici din America de Nord. Măsura are caracter temporar și are rolul de a reduce stocurile în exces pentru un număr de modele.

Potrivit Reuters, constructorul auto american a declarat că uzina din Cuautitlan, Mexic va fi oprită timp de trei săptămâni pentru a reduce inventarul de Ford Fiesta. Fabrica din Hermosillo, Mexic, responsabilă pentru producția lui Fusion și Lincoln MKZ, va fi oprită timp de două săptămâni, la fel precum uzina din Flat Rock, Michigan, care construiește Lincoln Continental și Ford Mustang.

Între timp, fabrica principală din Michigan, unde este asamblat Focus, va fi oprită timp de o săptămână, iar linia de producție a lui Ford Transit din Kansas City își va închide porțile timp de două săptămâni.

Ford nu a dat date exacte cu privire la momentul în care aceste închideri vor avea loc și nici câți angajați vor fi temporar trimiși acasă.

La începutul lunii septembrie, stocurile din SUA de Ford Mustang erau deja suficiente pentru 111 zile, iar cele de Ford Transit ajungeau pentru 103 zile. În plus, inventarele Lincoln Continental vor fi epuizate abia în 162 de zile.

Adaugati comentariu