Formula 1: Lewis Hamilton a devenit campion mondial pentru a șaptea oară

Pilotul britanic Lewis Hamilton a învins în cursa de Formula 1 din Turcia și a devenit campion mondial pentru a șaptea oară egalând recordul deținut de la Michael Schumacher.

Lewis Hamilton a devenit campion mondial în Formula 1 pentru a șaptea oară, egalând recordul stabilit de piotul german Michael Schumacher. Performanța britanicului a venit în urma victoriei din Marele Premiu al Turciei, cursă disputată pe ploaie pe circuitul Istanbul Park.

Pentru Hamilton titlul de campion mondial vine cu patru curse înainte de finalul unui sezon dificil. Sezonul 2020 a debutat abia în vară din cauza pandemiei de coronavirus.

Britanicul a dominat însă alături de echipa Mercedes și reușește să devină cel mai titrat pilot din Formula 1 alături de Michael Schumacher cu șapte titlul de campion mondial în palmares. Patru dintre acestea au fost obținute în sezoane consecutive.

Hamilton a obținut titlul de campion mondial alături de echipa McLaren în 2008 și apoi alături de Mercedes AMG în sezoanele 2014, 2015, 2017, 2018 și 2020.

Lewis Hamilton a egalat recordul de victorii stabilit de Schumacher

 

Adaugati comentariu