Formula 1: Mick Schumacher devine pilot de rezervă la Mercedes

Mick Schumacher, fiul celebrului pilot de Formula 1 Michael Schumacher, s-a despărțit de echipa Haas și a semnat cu Mercedes pentru sezonul 2023 în postura de pilot de rezervă.

Mick Schumacher a debutat în Formula 1 alături de echipa Haas Racing în 2021 și a concurat pentru echipa americană timp de două sezoane. Din 2023, pilotul german se alătură echipei Mercedes, dar în poziția de pilot de rezervă.

Mick Schumacher – pilot de rezervă Mercedes-AMG Petronas F1

Schumacher se alătură astfel echipei la care a concurat și tatăl său între 2010 și 2012. Pilotul german încheie și colaborarea cu Academia Ferrari. În noul său rol la echipa Mercedes-AMG Petronas F1, Mick va participa la toate etapele din calendar 2023 ca pilot de rezervă și va ajuta la dezvoltarea monopostului W14. Mick va acumula ore de pilotaj în simulatorul echipei de la Brackley, Marea Britanie.

Mick Schumacher are 43 de curse disputate în Formula 1 la activ și a reușit să termine în puncte în cursele din Marea Britanie și Austria disputate în aceast an. Înainte de Formula 1, Schumacher a devenit Campion în Formula 3 în sezonul 2018, unde a obținut cinci victorii și nouă clasări pe podium. Ulterior a devenit Campion și în Formula 2 la finalul sezonului 2020.

Via Mercedes

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top