Formula 1 s-ar putea relua pe 5 iulie cu Marele Premiu al Austriei 2020

Formula 1 2020

Formula 1 s-ar putea relua cu Marele Premiu al Austriei 2020. Chase Carey, CEO F1 a venit cu o precizare asupra ultimei variante de calendar pentru 2020, incluzînd aici o dată și o locație pentru prima cursă a sezonului.

Foto:arhiva

Echipele și constructorii de Power Unit-uri ar putea relua lucrurl în condiții speciale

Ieri, 28 aprilie 2020 Consiliul Mondial al Sportului a aprobat extinderea perioadei de izolare pentru echipe și constructorii de Power Unit-uri, implicați în Campionatul Mondial de Formula 1, datorită prelungirii stării de urgență în mai multe țări ca urmare a pandemiei de Covid-19.

Formula 1 2020

Această perioadă se extinde astfel de la 35 la 65 de zile consecutive, din martie până în mai sau chia iunie. După o perioadă de 50 de zile de la startul perioadei de izolare, printr-o aplicație trimisă de concurent (echipă) către FIA, ce va face subiectul unei aprobări din partea forului suprem. Fiecare echipă ar putea folosi maxim 10 persoane pentru a lucra alternativ sau de la distanță la anumite proiecte.

În cazul constructorilor de Power Unit-uri, perioada de izolare a fost extinsă de la 35 la 49 de zile consecutive, aceștia putând relua de asemenea lucrul după 36 de zile de izolare, în aceleași condiții ca și echipele, cu câte 10 persoane care să lucreze la anumite proiecte.

Sezonul 2020 de Formula 1 ar putea începe pe 5 iulie cu Marele Premiu al Austriei

Chase Carey, CEO F1 a venit cu o precizare asupra ultimei variante de calendar pentru 2020, incluzînd aici o dată și o locație pentru prima cursă a sezonului.

Formula 1 2020

Odată cu anunțul că Marele Premiu al Franței, care urma să aibă loc în iunie, se amînă, Carey și-a arătat încrederea că planul de a relua campionatului ar putea prinde contur în vară.

Organizatorii F1 au ca țintă reluarea curselor, pe continente, începând cu Europa în iulie, august și început de septembrie. Prima cursă ar putea fi astfel Marele Premiu al Austriei programat între 3 și 5 iulie.

În septembrie, octombrie și noiembrie caravana s-ar putea reloca în regiunile Eurasia. Asia și continentul America, urmând ca sezonul să se încheie în zona Golfului, în decembrie cu Bahrain și Abu Dhabi.

În total s-ar putea desfășura între 15 și 18 curse. O versiune a calendarului urmând a fi publicată în scurt timp.

Formula 1 2020
În acest moment organizatorul F1 propune o desfășurare pe zone a Grand Prix-urilor.

Primele curse vor fi fără public

Este de așteptat ca primele Grand Prix-uri să se desfășoare fără spectatori, prezenta acestora urmând a fi posibilă ulterior pe măsură ce campionatul avansează.

Chase a mai afirmat că în acest moment se lucrează la procedurile pentru echipe și alți parteneri care trebuie să poată opera în fiecare țară.

„Sănătatea și siguranța tuturor celor implicați va continua să fie o prioritate și vom încerca să avem proceduri fezabile vizavi de riscuri” a declarat Carey.

Mercedes-AMG GT R Formula 1 Safety Car (15)

Citește și:

Formula 1: Supravieţuire indiferent de costuri? Culisele luptei financiare purtate în plină pandemie și ce ar fi făcut Bernie Ecclestone în cazul Marelui Premiu al Australiei!

Formula 1: Din cauza crizei ar putea dispărea până la 4 echipe. Ce măsuri se iau?

Formula 1: De cȃte curse este nevoie pentru a mai avea un campionat valid în 2020?

Adaugati comentariu