Formula 1: Vettel a câștigat prima cursă din 2018

Formula 1

Vettel este primul lider din 2018 în Formula 1 după ce s-a impus în Australia, acolo unde a luat startul, conform tradiției, noua ediție a campionatului. Germanul a preluat conducerea după un Safety Car virtual și a reușit să-i devanseze pe Kimi Raikkonen și Lewis Hamilton.

Pornit din pole-position, Lewis Hamilton a rămas lider după un start lipsit de incidente, după ce l-a blocat pe Raikkonen, care a atacat pe exterior, în timp ce Sebastian Vettel a rămas pe poziția a treia. Turul 6 avea să aducă primul abandon al anului, victima fiind rusul Sirotkin, din pricina unor probleme tehnice la monopost.

Seria intrărilor la boxe a fost deschisă de Raikkonen, în turul 19, acesta fiind urmat, un tur mai târziu, de Hamilton. Momentul cheie al cursei avea să fie însă cel în care Magnussen și Grosjean, piloții Haas, au fost nevoiți să abandoneze. Grosjean a rămas blocat pe circuit pentru că unul dintre pneuri nu fusese montat corespunzător, iar oficialii au decis să aplice regula Safety Car-ului virtual. Vettel a profitat, a intrat la boxe pentru a schimba și el pneurile, și a revenit pe prima poziție, pe care avea să o păstreze până la final.

Hamilton a încercat să atace, însă nu a avut sorți de izbândă, și s-a mulțumit cu locul doi, în timp ce Raikkonen s-a clasat al treilea după ce a rezistat atacurilor declanșate de Ricciardo. Alonso, care a profitat de abandonurile celor din fața sa a terminat pe 5 pentru McLaren, urmat de al doilea pilot Red Bull, Verstappen, în timp ce Hulkenberg i-a adus lui Renault locul 7. Bottas, Vandoorne și Carlos Sainz au obținut ultimele puncte puse în joc.

 

Adaugati comentariu