Formula Racing, primul simulator profesional de motorsport din România

Mihai Marinescu alături de colegii de la District Racing a prezentat oficial vineri, 14 decembrie, Formula Racing, primul simulator profesional de motorsport din România. Pentru a fi accesibil și amatorilor, nu doar piloților profesioniști, simulatorul a fost poziționat într-un separeu al Formulei Pub, motorsport pub din centrul vechi al Brașovului.

Formula Racing este un monopost de curse real, unul din cele utilizate de Mihai Marinescu în sezoanele trecute (Formula Renault 2.0), ale cărui comenzi – volan, pedale, schimbător – sunt preluate cu senzori într-un software specializat, care le transpune pe o pistă replicată 100% identic cu cea reală, imaginea regăsindu-se pe un ecran panoramic aflat în fața monopostului.

Replicarea identică a circuitelor a necesitat munca unei întregi comunități de profesioniști și pasionați de motorsport, în timp ce modelarea monoposturilor de curse, pentru a replica comportamentul și caracteristicile celor reale, sunt rodul eforturilor piloților și inginerilor din toate disciplinele de circuit ale motorsportului mondial.

Simulatorul Formula Racing are dezvoltat în mod special monopostul Formula 2, Mihai Marinescu fiind cel care, cu experiența sa competițională, a făcut ca modelul simulat să fie identic cu cel real. Mihai a contribuit și la modelarea monoposturilor GP2 și World Series by Renault, acestea trei fiind “vedetele” simulatorului.

În afară de cele 3 monoposturi, simulatorul poate replica de la karturi până la monoposturi de Formula 1, de la mașini de stradă până la cele mai puternice GT-uri de competiție, de la prototipuri elementare până la prototipurile utilizate în cursele de anduranță mondiale.
Toate circuitele importante ale lumii sunt reproduse 100% real în baza de date a simulatorului.

Atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori
Simulatorul are un scop profesional, fiind o bază de pregătire și antrenament pentru piloții profesioniști. El este însă accesibil și amatorilor, pot încerca senzațiile oferite de rulajul la peste 300 de km/h pe Retifilio sau trecerea cu accelerația la podea prin Eau Rouge. Pentru a fi prietenos cu cei care sunt fani ai curselor și nu sunt de meserie piloți, Formula Racing are și o configurație care să le permită fanilor să pună monopostul în mișcare și să parcurgă primele viraje, pentru că, să nu uităm, este un instrument profesional, iar pilotajul nu este cel mai simplu lucru din lume.

Pe lângă utilizarea profesională și de către amatori, Formula Racing este parte a unui proiect mult mai complex – Racing for Romania. District Racing crede în revitalizarea motorsportului românesc prin identificarea și promovarea tinerelor talente, iar acesta este unul din scopurile proiectului Racing for Romania.

La prezentarea oficială printre cei care au urcat la volanul simulatorului și au ajuns din centrul Brașovului direct pe circuitul stradal de la Monte Carlo s-au aflat: Aristotel Căncescu – președintele Consiliului Județean Brașov, Dan Gîrtofan – campion național de raliuri, Marcel Butuza – locul 2 clasa Maraton Dakar 2012, pilot în Ferrari Challenge, Bogdan Barbu – câștigător al Cupei Dacia, Emanuel „Manu” Mihalache – pilot în Campionatul Național de Raliuri.Foto: Rudi Fekete

Adaugati comentariu