Cerere pentru restituirea taxei auto: Începe rambursarea banilor

Mult așteptata cerere pentru restituirea taxei auto a fost publicat în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că românii care doresc rambursarea banilor pot demara procedurile de depunere a documentației necesare.

Cererea pentru rambursarea taxei auto a apărut în Monitorul Oficial cu două zile după expirarea termenului legal de publicare, de 15 zile, și poate fi descărcată direct de pe site-ul oficial, la paginile 15-16 din numărul 688 din 24 august.

Românii au la dispoziție un an pentru a îndeplini procedurile necesare rambursării banilor, dosarele pentru restituirea taxei auto urmând să fie depuse până cel târziu 31 august 2018. Dosarul trebuie să conțină cererea tip de restituire a taxei auto, disponibilă mai sus, precum și documentul doveditor al achitării taxei în copie sau original, copii ale certificatului de înmatriculare și a cărții de identitate a vehiculului.

Returnarea taxelor va fi valabilă pentru toate formele taxei auto, introduse de Guvern de-a lungul anilor. Românii care au achitat taxele auto anterioare Timbrului de Mediu (taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule) își vor recupera banii între 1 ianuarie 2018 și 31 decembrie 2018. Pentru cei care au achitat Timbrul de Mediu, perioada de returnare este cuprinsă între 1 septembrie 2018 și 31 martie 2019. Statul va achita o dobândă de 0.02% pe zi pentru perioada cuprinsă între data plății taxei și data restituirii.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top