Fostul președinte Toyota, Tatsuro Toyoda, s-a stins din viață

Tatsuro Toyoda

Fostul președinte Toyota, Tatsuro Toyoda, s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani, în urma unei pneuomonii. Numele fostului executiv se confundă practic cu numele brand-ului auto, el  fiind cel care a supervizat extinderea globală a companiei. Tatăl său, Kiichiro Toyoda, a fost cel care a pus bazele companiei Toyota Motor Corporation în 1937.

Tatsuro Toyoda a fost președinte al celui mai popular constructor auto nipon între 1992 și 1995, renunțând la funcție din cauza unor probleme de sănătate. Înainte de a prelua întreaga companie, Toyoda, educat în Statele Unite, a fost președinte al New United Motor Manufacturing Inc (NUMMI) în California, demonstrând că sistemul implementat în Japonia funcționează și peste hotare. La ora actuală, producătorul japonez operează 10 centre de producție pe teritoriul Statelor Unite.

După plecarea celui de-al șaptelea președinte Toyota, funcția a fost preluată de Hiroshi Okuda, primul președinte din afara familiei Toyota, care a preluat funcția. În 2009, Akio Toyoda, nepotul lui Tatsuro, a devenit președinte, readucând controlul companiei în mâinile familiei.

Tatsuro Toyoda a ocupat diverse funcții la Toyota, printre care vicepreședinte și consilier, aceasta din urmă deținând-o până în momentul morții sale.

Adaugati comentariu