Fostul președinte Toyota, Tatsuro Toyoda, s-a stins din viață

Tatsuro Toyoda

Fostul președinte Toyota, Tatsuro Toyoda, s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani, în urma unei pneuomonii. Numele fostului executiv se confundă practic cu numele brand-ului auto, el  fiind cel care a supervizat extinderea globală a companiei. Tatăl său, Kiichiro Toyoda, a fost cel care a pus bazele companiei Toyota Motor Corporation în 1937.

Tatsuro Toyoda a fost președinte al celui mai popular constructor auto nipon între 1992 și 1995, renunțând la funcție din cauza unor probleme de sănătate. Înainte de a prelua întreaga companie, Toyoda, educat în Statele Unite, a fost președinte al New United Motor Manufacturing Inc (NUMMI) în California, demonstrând că sistemul implementat în Japonia funcționează și peste hotare. La ora actuală, producătorul japonez operează 10 centre de producție pe teritoriul Statelor Unite.

După plecarea celui de-al șaptelea președinte Toyota, funcția a fost preluată de Hiroshi Okuda, primul președinte din afara familiei Toyota, care a preluat funcția. În 2009, Akio Toyoda, nepotul lui Tatsuro, a devenit președinte, readucând controlul companiei în mâinile familiei.

Tatsuro Toyoda a ocupat diverse funcții la Toyota, printre care vicepreședinte și consilier, aceasta din urmă deținând-o până în momentul morții sale.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top