Fazele finale ale competițiilor europene de fotbal, în care joacă echipa preferată, și o tură pe un circuit de viteză, la bordul unui supercar. Care îți va face inima să bată mai repede? Asta au vrut să afle și specialiștii când au făcut testele care urmează.

Sponsor Champions League pentru al treilea an la rând, Nissan s-a aliat cu experții în sport de la Universitatea din Loughborough și a desfășurat o serie de teste pe câțiva voluntari. Dispozitive speciale au măsurat bătăile inimii și pulsul în timp ce aceștia au urmărit faze importante din meciuri de Liga Campionilor. Partea a doua a testului a constat într-o tură pe circuitlul Spa-Francorchamps la bordul unui Nissan GT-R.

“Principalele diferențe pe care le-am observat – spune Dr. Dale Eslinger – au fost cele referitoare la reacțiile psihologice ale pasagerilor și ale fanilor fotbalului. În timpul meciurilor de fotbal, am observat o creștere a ritmului respirator, urmat de o scădere a acestuia, pentru că fanii și-au ținut respirația în timpul momentelor-cheie. Ca pasageri în mașină, voluntarii noștri au respirat semnificativ mai rapid, ceea ce relevă o senzație intensă susținută”, explica Dr. Eslinger.

Vom vedea cum reacționează fanii fotbalului în câteva zile. Finala Champions League Juventus – Real Madrid se joacă pe 3 iunie.

Vezi AICI cifrele care demonstrează care dintre emoții au fost mai intense.