Foto: Noua Dacia Logan 2

Deși producătorul de la Mioveni a încercat să țină cât mai departe de “ochii” presei detaliile despre urmașul actualei generații Dacia Logan, un site francez de specialitate a intrat în posesia primelor imagini oficiale cu noua generație Logan, ce urmează a-și face debutul în viitorul apropiat.

Imaginile pe care vi le prezentăm în continuare au fost preluate de pe site-ul: www.automobile-magazine.fr. Colegii din Franța au reușit să pună mâna pe primele fotografii cu varianta de serie a înlocuitorului actualului Logan. Din primele informații se pare că numele va fi păstrat, în ciuda speculațiilor că va fi aleasă altă titulatură.

Se pare că oficialii Renault vor să profite de notorietatea unui brand devenit deja destul de popular; de altfel, și aspectul noului model, atât interior, cât și exterior, ne dă de înțeles că cei care s-au ocupat de acest proiect au preferat să meargă la sigur, și n-au inovat foarte hotărât. Așa cum se spune în industria auto, avem de-a face mai mult cu o evoluție decât cu o revoluție.

Rețeta de succes a primei generații a fost păstrată, profilul noului model fiind foarte apropiat de cel al generației precedente. Părțile frontale și posterioare sunt schimbate, fiind abordată o notă ceva mai modernă. Interiorul, deși croit pe tiparul celui de pe Logan 1, pare să beneficieze de o serie de materiale superioare calitativ, și de finisaje ceva mai elaborate. Opțional va fi disponibil și noul sistem multimedia lansat de Dacia odată cu Lodgy, botezat Media Nav, care în cazul monovolumului costă doar 300 de Euro. Acesta va îngloba funcții precum sistem audio, navigație sau conectivitate Bluetooth.

Despre modificările operate sub caroserie nu se știu foarte multe detalii concrete, dar, se pare că în gama de motorizări își va face loc și prima unitate pe benzină supraalimentată. Este vorba de noul motor de 0,9 litri botezat TCe și care va produce aproximativ 90 CP, având un consum mediu de carburant situat undeva în jurul valorii de 4,5 l/100 km. Pentru moment vă învităm să luați un prim contact vizual cu noul model, iar cu proxima ocazie vom reveni cu detaliile tehnice complete, după publicarea lor oficială.

Sursa foto:
www.automobile-magazine.fr
http://www.automobile-magazine.fr/actualites/dacia/dacia_logan_2

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top