Francois Delecour a fost exclus din clasamentele oficiale ale Delta Rally

Colegiul Comisarilor Sportivi (CCS) a decis excluderea pilotului Francois Delecour pentru incalcarea prevederilor regulilor de parc inchis si a regulilor de service interzis (art. 2.10, 2.11, 31 si 35.2 din Regulamentul CNRD 2013) si excluderea echipei ESD (art 5.8.8 din regulmentul CNRD) din clasamentele Raliului Deltei 2013 si refacerea clasamentelor raliului.

CCS a analizat mentiunile din dosarul de post Comisar Parc inchis final raliu in care este mentionat faptul ca “s-a lucrat la masina numarul 1 in parcul inchis”. Dupa ce a audiat arbitrii din post, pe sefii de securitate respectiv deschidere traseu, care se gaseau in zona mentionata, pe seful echipei ESD si pe mecanicul sef al echipei, Colegiul Comisarilor Sportivi a decis excluderea francezului Francois Delecour si a echipei ESD Rally Team.

In urma acestei excluderi Gergo Szabo a urcat pe prima pozitie, podiumul clasamentului general fiind completat de Bogdan Marisca si Edwin Keleti. Tot in urma acestei decizii, Napoca Rally Academy a urcat pe primul loc in clasamentul pe echipe, urmatoarele doua pozitii fiind ocupate de Bacau Rally Team si BCR Leasing Rally Team. Reprezentatii ESD Rally Team au anuntat ca vor contesta decizia luata de CCS.

La clasa 2 au urcat pe podium Gergo Szabo, Dan Gartofan si Simone Tempestini. Victoria de la clasa 3 i-a revenit lui Bogdan Marisca, pilotul NRA fiind urmat in clasament de Edwin Keleti si George Grigorescu.

Victoria la categoria masinilor cu tractiune pe doua roti i-a revenit lui Adrian Raspopa, urmat de Alex Filip si Sebastian Barbu, clasamentul fiind identic cu cel de la clasa 5. Radu Badina a castigat clasa 6, Ekaterina Stratieva terminand cursa pe locul secund.

Florin Tincescu, Vlad Cosma si Szabo Csongor au terminat in top 3 la clasa 9, iar la clasa 11 s-a impus Bogdan Stanoiev, urmat de Dorin Banciu si Bogdan Cuzma.

La Cupa Dacia, dupa abandonul lui Raul Badiu, pe prima pozitie in clasamentul provizoriu a urcat Florin Tincescu, urmat de Vlad Cosma, pilot care a revenit in campionat dupa o absenta de doua raliuri. Podiumul Cupei Dacia este completat de Madalin Radu Arhire.

Bogdan Stanoiev este lider la clasa 11, iar la clasa 6 conduce Radu Badina. Pe podiumul Cupei Dacia au urcat Florin Tincescu, Vlad Cosma si Madalin Radu Arhire, iar la Cupa Suzuki s-a impus Ioan Zarug, urmat de Andrei Chirtes. Simone Tempestini a fost cel mai bun in clasamentul juniorilor, iar la debutanti s-a impus Bogdan Cuzma.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top