François Delecour este campionul CNR Dunlop 2012

Ultima confruntare din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2012, disputată în acest weekend pe macadamul de la Iaşi, s-a încheiat cu victoria decisivă a echipajului francez F. Delecour – D. Sovignoni. Odată cu această victorie, obţinută în Raliul Iaşului DUNLOP, François Delecour devine Campionul Naţional al CNRD în sezonul 2012.

Raliul Iaşului DUNLOP 2012 a debutat vineri, 5 octombrie, cu o schimbare în planul orar al competiţiei, după scoaterea din concurs a probei speciale Cioca Boca şi înlocuirea acesteia din raţiuni administrative. Etapa a beneficiat de o vreme prielnică atât concurenţilor cât şi fanilor prezenţi pe probele speciale şi de o dispută deschisă între francezul Delecour şi campionul naţional en titre Valentin Porcişteanu.

Lupta la vârf nu a lipsit nici în eşalonul secund, format din Gergo Szabo, Dan Gîrtofan, Bogdan Marişca şi Marco Tempestini, fiecare dorind un loc pe podium şi cât mai multe puncte pentru o clasare în top 3-ul clasamentului general FIA după 8 etape în CNRD 2012.

După abandonurile neaşteptate ale echipajeloe formate din Bogdan Marişca şi Sebastian Itu şi respectiv Valentin Porcişteanu şi Dan Dobre, a venit rândul echipajului braşovean format din Dan Gârtofan şi Adrian Berghea să întâmpine ceva probleme pe probele speciale ale etapei. Cu o contestaţie şi la un milimetru de a fi exclus din competiţie, Dan Gîrtofan termină al patrulea în Raliul Iaşului Dunlop şi priveşte încrezător către cea de-a treia treaptă a podiumului la general la finele campionatului.

Cu un parcurs bun şi lipsit de ghinioanele care au urmărit echipajul maghiar format din Gergo Szabo şi Karoly Borbely pe parcursul acestui sezon, echipajul cu numărul 5 a ocupat locul secund în etapa ieşeană a CNR Dunlop 2012 şi a urcat pe locul 4 în clasamentul general al competiţiei. Locul trei în Raliul Iaşului Dunlop 2012 i-a revenit lui Marco Tempestini, italianul fiind extrem de mulţumit de această clasare pe podium în ultima etapă a sezonului.

După această ultimă confruntare, Francois Delecour este noul Campion Naţional în CNR Dunlop, cu un ecart de 40 de puncte în faţa următorului clasat, Valentin Porcişteanu. Destul de mulţumit cu noua postură de vice-campion, Porcişteanu se pregăteşte deja pentru un nou sezon în care să îşi ia revanșa.

Poziţia a treia a CNR Dunlop 2012 rămâne încă incertă. Contestaţia adusă echipajului braşovean va fi soluţionată în cadrul Comisiei de Competiţii a FRAS în cursul acestei săptămâni.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina de Facebook Dunlop Racing Info România sau pagina de web a FRAS, www.fras.ro.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top