Frânele de calitate, secretul timpilor mai buni în cursele de camioane

Federal-Mogul continuă cooperarea reuşită din anii trecuţi şi furnizează echipei de curse Buggyra piese de frânare Ferodo, şi în acest sezon.

Campionatul european al curselor de camioane FIA a început în weekendul 24 – 25 mai, atunci când a avut loc prima cursă din acest sezon, pe circuitul de curse Misano, din Italia. Echipa de curse Buggyra, una dintre participante, se bazează și în 2014 pe piesele de frânare Ferodo furnizate de Federal-Mogul.  Cooperarea a început în 2012, atunci când Federal-Mogul a furnizat echipei Buggyra discuri de frână spate standard, precum şi plăcuţe de frână faţă şi spate, iar în anul următor, a dezvoltat plăcuţe de frână speciale pentru Buggyra.

Frânele cu funcţionalitate îmbunătăţită le permit piloţilor Buggyra să frâneze mai târziu şi mai intens, chiar și la temperaturi extreme, şoferii putând să menţină viteze mai mari, pentru o perioadă mai lungă de timp. Ambii piloţi Buggyra pot obţine timpi mai buni decât în sezoanele anterioare, în mare parte datorită acestor piese.

„Colaborarea cu Federal-Mogul este esenţială pentru noi. Am dezvoltat împreună o plăcuţă de frână specială în sezonul trecut, care poate funcţiona chiar şi la temperaturi foarte mari. Aceasta l-a ajutat pe David Vrecký, unul ditre piloții Buggyra, să continue cursa, în ciuda unor dificultăți la sistemul de răcire a frânelor. Piesa s-a dovedit esențială pentru a câştiga puncte. David nu a fost nevoit să se retragă din cursă şi a reuşit să o termine”,  a afirmat Robin Dolej, director tehnic al echipei de curse Buggyra.

Ferodo este líder în ceea ce privește inovația pe segmentul produselor de frânare, iar relațiile strânse de cooperare cu producătorii de autovehicule și echipele de curse din întreaga lume, precum Buggyra, ne-au ajutat să ne consolidăm această poziție de-a lungul timpului. Suntem convinși că Ferodo va rămâne prima alegere atunci când vorbim de produse de frânare”, spune Corneliu Preda, Federal-Mogul Sales Manager România. “Federal-Mogul inovează în continuare pe piața aftermarket, unde compania oferă o gamă largă de produse de frânare sub mărcile Ferodo și Beral”

Federal-Mogul şi-a extins cooperarea cu Buggyra an de an. La începutul lui 2014, Federal-Mogul a furnizat echipei Buggyra câteva componente pentru testare în timpul legendarului Raliu al Dakarului, astfel încât să poată oferi acesteia o serie de componente și în anii următori. Anul trecut, Federal-Mogul a organizat finala evenimentului „Mecanicul anului”,  în Centrul tehnologic al echipei Buggyra, unde finalişti din şapte ţări europene au efectuat o intervenţie de service cronometrată asupra sistemului de frânare de la un camion de curse Buggyra, care este condus de David Vrecký, unul dintre cei mai buni piloţi de camioane din Europa.

Adaugati comentariu