Frankfurt Live: Citroen C3 Aircross, rival pentru Captur și Juke

Citroen C3 Aircross, primul crossover de clasă mică al casei franceze a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt (14-24 septembrie).

Inspirat de Conceptul C-Aircross prezentat la Salonul auto de la Geneva din 2017, C3 Aircross este fratele francez al recent lansatului Opel Crossland X. C3 Aircross oferă posibilități extinse de personalizare și o gardă la sol cu 20 mm mai generoasă decât cea a noului C3, cu care împarte platforma tehnică. Noul SUV afișează dimensiuni tipice segmentului B: 4.15 lungime, 1.76 lățime și 1.64 înălțime).

 

Portbagajul are un volum generos de 410-520 de litri, în funcție de poziția banchetei culisante, divizată în două segmente (1/2-2/3). C3 Aircross are și numeroase spații de depozitare ingenioase, incluzând o zonă de încărcare wireless a smartphone-ului pe consola centrală. La nivelul planșei de bord, majoritatea funcțiilor esențiale sunt concentrate în jurul sistemului multimedia Citroën Connect Nav, ce dispune de un touchscreen de 8 inch, plasat pe consola centrală.

citroen-c3-aircross (12)

C3 Aircross este echipat cu sistemul Grip Control pentru tracțiune îmbunătățită și pneuri speciale pentru zăpadă si noroi de 16” și de 17”. Șoferii pot lăsa sistemul Grip Control în mod automat prin intermediul modului Standard sau, pot selecta între modurile Nisip, Toate Drumurile, Zăpadă sau ESP OFF. Combinată cu funcția Grip Control, tehnologia Hill Assist Descent menține mașina la o viteză redusă chiar și pe pantele cu înclinație mare.

C3 Aircross este disponibil alături de trei motorizări pe benzină cu trei cilindri, una aspirată de 1,2 litri și 82 CP și două turbo cu aceeași cilindree, respectiv 110 și 130 CP. Gama diesel este compusă din două variante ale binecunoscutului turbo BlueHDi, creditate cu 100 și 120 CP. Modelul pe benzină Puretech 110 este disponibil și cu o cutie de viteze automată cu șase trepte.

Citroen C3 Aircross oferă o personalizare unică și fără precendent cuprinzând 90 de combinații exterioare, incluzând patru culori de acoperiș pentru două modele bi-ton și patru Pachete de Culori, împreună cu cinci scheme de design interior care sunt foarte distinctive: 8 culori pentru caroserie (Natural White, Ink Black, Misty Grey, Cosmic Silver, Passion Red, Breathing Blue, Sable, Spicy Orange), 4 culori pentru plafon, creand un efect bi-ton (Ink Black, Natural White, Spicy Orange or Sable, (în funcție de piață), 4 pachete de culori (Orange, Grey, White, Black).

citroen-c3-aircross (4)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top