Frankfurt Live: Noul Bentley Continental GT – esența luxului britanic

Noul Bentley Continental GT îmbină luxul britanic cu sportivitatea germană, împrumutând în premieră o platformă Porsche. Cartea sa de vizită este una impresionantă: putere maximă 635 CP, viteză de top 333 km/h.

La baza noului coupe stă platforma modulară MSB a grupului VW, dezvoltată de Porsche și dedicată pentru moment exclusiv noii generații Panamera și noului Bentley Continental GT. Constructorul britanic anunță și o cantitate record de lemn natur folosit pentru procesul de producție al noului model: zece metri pătrați, mai precis. Scaunele față sunt ajustabile 100% electric în numai puțin de optsprezece direcții și se oferă trei versiuni de sisteme audio profesionale, semnate de Bang&Oluffsen.

Conform tradiției, Bentley echipează standard noua generație Continental GT cu un sistem de tracțiune integrală activă, ce trimite, în condiții normale de aderență, cuplul maxim preponderent spre puntea spate – totul pentru un plus de sportivitate și precizie direcțională la limită.

Sistemul Bentley Dynamic Ride permite alegerea unor setări distincte pentru motor, direcție, transmisie și pentru suspensia pneumatică cu trei camere, inclusă, de asemenea, în echiparea de serie a noului coupe de lux. Bentley oferă, în premieră, și funcții de conducere semi-autonomă și de asistență automată la parcare.

Sub capota marelui grand tourer britanic se regăsește noua unitate bi-turbo W12 dezvoltă 635 CP (460 kW) și 900 Nm. Grație acestui arsenal impresionant, Continental GT accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde (în modul de condus Sport Launch Mode) și atinge o viteză de top estimată la 333 km/h. Mulțumită funcției start/stop, a funcțiilor de sailing pentru transmisia automată cu opt trepte și dublu ambreiaj (de origine Porsche) și a celei de dezactivare parțială a cilindrilor, noul coupe de lux menține emisiile de noxe la cote lăudabile pentru un grand tourer de talia sa.

Imediat ce motorul este pornit, un ecran tactil de dimensiuni apreciabile, cu diagonala de 12,3 inch, își face apariția în centrul planșei de bord finisată integral cu piele, lemn și aluminiu, atunci când mașina staționează display-ul fiind ascuns sub un capac din lemn nobil. Ecranul dispune de un suport rotativ cu trei fațete și, implicit, trei poziții: ecran LCD, capac din lemn și trei cadrane analogice ce afișează informații despre presiunea sistemului turbo etc. Instrumentele de bord, de asemenea, digitale afișează aceeași diagonală de 12,3 inch.

bentley-continental (7)

Adaugati comentariu