F.R.A.S. inaugurează pista de karting de la Prejmer

Cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional de Karting Dunlop 2013, campionat derulat sub tutela Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, se va desfăşura în perioada 15-16 iunie, fiind astfel prima competiţie oficială care are loc pe noua pistă de la Prejmer.

Pista de nivelul celor mai celebre de acest gen din Europa va face o selecţie riguroasă a piloţilor la toate clasele C.N.K.D., începând cu Kid-Kart şi terminând cu clasa regină, KZ. Bucurându-se de o calitate de excepţie a covorului asfaltic, cu o lungime de 1.250 m, lăţime între 8m şi 10m, cea mai lungă linie dreaptă de 170m şi un număr de 14 viraje, pista alternează liniile drepte foarte rapide cu virajele tehnice, ridicându-se astfel la cele mai înalte standarde adoptate de Comisia Internaţională de Karting, ca organism de specialitate al Federaţiei Internaţionale a Automobilului.

O altă premieră a acestei etape o va reprezenta şi integrarea clasei Rotax Mojo Max Challenge cu cele şase etape componente în cadrul Campionatului Naţional de Karting organizat de F.R.A.S. Conceptul este bazat pe principiul egalizării şanselor participanţilor, prin utilizarea aceluiaşi motor, respectiv Rotax, sigilat de producător, a anvelopelor Mojo identice şi a aceleiaşi mase proprii a karturilor utilizate. Competiţia se bucură de un stimulent de excepţie, deoarece câştigătorii clasamentului general de final de an ai clasei Rotax Max şi ai clasei DD2 vor fi selecţionaţi pentru marea finala Rotax Mojo Max Challenge, care va avea loc în decembrie 2013 la New Orleans, în Statele Unite.

Adaugati comentariu