Fuziunea dintre Grupul PSA și Fiat-Chrysler merge mai departe

FCA si PSA

Grupul PSA a negat informațiile vehiculate în presa franceză conform cărora fuziunea cu Alianța Fiat-Chrysler (FCA) este în pericol din cauza problemelor cauzate de pandemia SARS-COV-2.

La finalul anului 2019, Grupul PSA și Alianța Fiat-Chrysler au anunțat planurile pentru fuziunea ce va creea al patrulea grup auto ca mărime din lume.

În această săptămână, în presa franceză au apărut articole care spun că fuziunea este în pericol din cauza efectelor pandemiei de coronavirus. Argumentele vehiculate de presa franceză sunt scăderea valorii de piață a celor doi constructori și dificultatea de a plăti dividende.

fca-fiat-chrysler

Oficialii grupului PSA au ieșit însă în public cu o reacție oficială declarând că fuziunea merge mai departe, discuțiile dintre cele două părți fiind în desfășurare. De cealaltă parte, FCA nu a oferit încă o reacție oficială.

În urma dificultăților prin care trece industria auto din cauza pandemiei de coronavirus ce în prezent a paralizat Europa, valoarea acțiunilor FCA au scăzut de la 15 euro la finalul lunii octombrie 2019 la o valoare sub 7 euro în prezent. O acțiune PSA a scăzut de la 23 euro la 12 euro. Ca urmare a acestor scăderi, valoarea de piață cumulată a scăzut la jumătate: 21.7 miliarde de euro.

Acordul inițial mai speifică ca dacă unul dintre cele două grupuri renunță la fuziune trebuie să plătească celuilalt constructor despăgubiri în valoare de 500 milioane euro.

Adaugati comentariu