Gabriela Firea: „Podul peste Şoseaua Virtuţii e aproape gata!”

Pod Soseaua Virtutii

Gabriela Firea anunță că proiectul “Penetrație Ciurel”, care leagă centrul Capitalei de Autostrada A1 este aproape finalizat. Acesta nu poate fi deschis însă, prea curând, pentru că drumul expres care face legătura dintre pod și A1 este departe de a fi gata.

Gabriela Firea susține că a luat măsuri pentru fluidizarea traficului, iar printre acestea se numără și podul peste Șoseaua Virtuții. Edilul anunță că proiectul este finalizat în proporție de 85,5%. Podul reprezintă însă, doar prima parte a unui proiect de amploare: “Penetrație Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada București-Pitești”. Partea a doua este drumul expres care unește podul de autostradă.

În luna aprilie a acestui an, Primăria Capitalei plănuia revizuirea proiectului.

„La nivelul PMB s-a constituit un grup de lucru care a revizuit întregul proiect, plătile restante către constructor au fost efectuate şi s-au prevăzut bani în buget pentru ca lucrările să poată continua. Proiectul iniţial a fost făcut prost, nefiind luate în calcul o serie de reţele edilitare care trebuiau deviate pentru ca lucrările să poată continua.”

Grupul de lucru urma să stabliească un nou traseu, mai puțin invaziv, dar și noul proiect prevede exproprieri.

Astfel, în urma grupului de lucru format la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti cu reprezentanţi ai proiectantului şi reprezentanţi ai Primăriei Sector 6, s-a stabilit un nou traseu în imediata vecinătate, minim invaziv în privinţa exproprierilor şi implicit a costurilor acestora”, se arată în comunicatul Primăriei Capitalei din aprilie.

Adaugati comentariu