Gafa de proporții care a blocat vânzarea celei mai vechi mașini cu logo Porsche

Porsche Type 64 (4)

Ar fi trebuit să se vândă la licitație pentru o sumă record, dar o gafă de proporții a transformat licitația RM Sotheby’s într-un eșec total. Prima mașină cu logo Porsche a rămas fără cumpărător, deși colecționari veniți din întreaga lume așteptau cu nerăbdare momentul licitației.

Porsche Type 64, un model extrem de rar, construit în 1939, a rămas nevândut la Monterey, California, din cauza unei gafe uriașe. Cei care au participat la licitație i-au huiduit pe organizatori și au părăsit sala furioși când au aflat dezondământul.

Porsche Type 64 (9)

Suma de pornire a fost de 30 de milioane de dolari, deși prețul anunțat inițial era de 13 milioane. Anunțul i-a surprins pe cei care veniseră acolo special pentru a licita pentru coupe-ul argintiu vechi de 80 de ani, condus de însuși Ferdinand Porsche. Dar licitația a ajuns rapid la 70 de milioane de dolari. Ulterior, cel care a coordonat licitația, a anunțat că suma la care s-a ajuns este – nu de 70 de milioane – ci de 17. Vânzătorul și cel care a oferit cea mai mare sumă nu au reușit să ajungă la o înțelegere.

Porsche Type 64 (8)

Cei prezenți, majoritatea colecționari, nu au înțeles cum s-a ajuns la asemenea eroare, mai ales că ecranele din sală au afișat suma de 30 de milioane de dolari ca punct de plecare. Cei de la RM Sotheby’s le-au cerut scuze celor din sală, motivând că suma de pornire a fost auzită în mod greșit, pentru că „thirty” (30, în limba engleză), sună aproape identic cu “thirteen” (13).

Casa de licitații susține că nu este vorba de o glumă de prost gust, ci de o neînțelegere. Site-ul Sotheby’s indică în continuare faptul că automobilul este “for sale” (“de vânzare”).

Adaugati comentariu