Galerie foto: Când automobilul se transformă în artă. La propriu!

Automobilul a fascinat încă de la apariție, pasiunile născute de el căpătând diferite forme. Astăzi ne oprim la o pasiune cu puternic parfum de artă. Alex, un tânăr student de 21 de ani desenează; frumos! Unele dintre lucrările sale preferate sunt cele în care automobilul se află în prim plan.

Alexandru Cristian Dușcă, 21 de ani, student al Universității Politehnica București. Artist independent și autodidact, în timpul liber. Printre lucrările sale la loc de cinste stau, cum altfel, dacă ne gândim că urmează cursurile Facultății de Transporturi (Catredra Autovehicule Rutiere), cele în care tronează automobilul. Totul a plecat de la o pasiune cultivată în timp, și care are șanse reale de a se transforma în timp în formă de artă de mare finețe.

„Pasiunea pentru desen am descoperit-o odată cu pasiunea pentru autovehicule, în copilărie. Am continuat să desenez din imbold, fiecare lucrare era din ce în ce mai bună și întotdeauna am sperat ca într-o zi să ajung la un nivel de hiperrealism. În primul an de facultate am primit și prima cerere de „portret auto”, din partea unui coleg. Era vorba despre o Honda Civic Del Sol. Atunci s-a aprins o scânteie. Prin lucrările ulterioare m-am autopromovat atât cât am putut, iar cererile au început să apară ușor, ușor. Privind retrospectiv, pot face un bilanț de peste 100 de portrete auto realizate, unele dintre ele ajungând chiar și peste hotare. În continuare lucrez la visul de a ajunge cu lucrările mele la un nivel de hiperrealism și sper ca progresul meu să fie vizibil de la un desen la altul”, ne-a declarat tânărul artist.

Urmăriți în secțiunea foto o scurtă galerie cu o parte dintre lucrările de suflet ale lui Alex Dușcă. Pentru cei interesați de lucrările tânărului artist recomandăm pagina sa de Facebook, unde puteți să le admirați, dar și să le achiziționați:

http://www.facebook.com/portrete.auto

Adaugati comentariu