Galerie Foto: VAG a făcut senzație la Worthersee 2011

Ajuns un mit în lumea pasionaților de automobile, în special în rândul fanilor mărcilor care fac parte din grupul Volkswagen, festivalul de la Worthersee a ajuns la cea de-a 30-a ediție. Aniversarea nu avea cum să fie trecută ușor cu vederea de mai marii producătorilor din concernul german.

Worthersee a ajuns să fie considerat, după 30 de ediții, cel mai important festival auto pentru mărcile Volkswagen, Audi și mai nou, Skoda, SEAT sau Bentley. Desfășurat într-un decor feeric, pe malul lacului cu același nume, festivalul atrage an de an mii de participanți, simpli spectatori sau pasionați. Pentru mulți, Worthersee reprezintă momentul ideal pentru a-și scoate în lume creațiile, vehicule la care se lucrează uneori și ani de zile, pentru a ajunge cât mai aproape de idea de perfecțiune auto.

Cunoscându-se pasiunile pe care acest festival le stârnește, Volkwagen, Audi, SEAT și Skoda s-au pregătit corespunzător pentru ediția aniversară și au dezvoltat o serie de concepte, mai mult sau mai puțin fanteziste, care n-ar fi exclus să ajungă în stadiul de produse de serie, dacă reacțiile pe care le stârnesc sunt pozitive. 

Volkswagen știe că Worthersee înseamnă în primul rând Golf, în special GTI, și a dezvoltat două ediții speciale a recent lansatului Golf Cabrio. Preluând elemente de la versiunile hatchback de serie, Golf R Cabrio și Golf GTI Cabrio sunt două produse care ar putea intra oricând în producție. Alt model aflat la mare căutare a fost versiunea GTI 35, care marchează cei 35 de ani de carieră a hothatch-ului din Wolksburg.

Audi a venit cu o versiune ultraperformantă a micuțului A1. Cu cei 500 de CP pe care îi pune la bătaie șoferului, Audi A1 clubsport quattro este o veritabilă bombă pe roți, iar multitudinea de modificări de la exterior și de la interior, fac trimitere la trecutul glorios și la performanțele extraordinare obținute de Audi în motorsport, de-a lungul istoriei.

Tot de lumea sporturilor auto se leagă și modelele cu care s-a prezentat Skoda în fața fanilor. În ton cu succesul repurtat în ultimii ani în IRC, campionatul antecameră a mai celebrului WRC, Skoda a prezentat la Worthersee ediția S2000 a modelului Fabia VRS și un concept absolut senzațional, botezat RS 2000 și care a atras privirile tuturor celor prezenți la festival.

În ton cu frații din concernul VAG, SEAT a pregătit modele care să facă trimitere la succesele repurtate de-a lungul timpului în motorsport. Au putut fi admirate două modele special gândite pentru Worthersee; este vorba de o Ibiza SC Trophy și de un Leon Supercopa.

Pe lângă noile modele, ediții speciale și conceptele care i-au lăsat pe mulți cu gura căscată, Worthersee a însemnat și prelejul potrivit de a cinsti istoria modelelor cu valențe sportive ale grupului VAG. Pornind de la faimosul Golf I GTI, sau de la ultraperformantul Audi Quattro, la festival au fost expuse mașini care au intrat în legendă și care reprezintă acum, borne de referință în istoria VAG. 

Adaugati comentariu