GE Energy lansează încărcătorul pentru vehicule electrice WattStation

General Electric a ales Milano, capitala stilului în Italia, pentru lansarea europeană a încărcătorului WattStation pentru vehicule electrice.

Îmbinând funcţionalitatea cu o formă atractivă realizată de renumitul designer industrial Yves Behar, GE WattStation permite reducerea semnificativă a timpul necesar încărcării vehiculelor şi reprezintă un pas important în promovarea opţiunii de deţinere a unui vehicul electric.

Conform designerului Yves Behar, „un design bun înseamnă o tehnologie nouă care, odată adoptată, îţi face viaţa mai simplă, frumoasă şi sănătoasă.”

Todd Johnstone, director executiv al diviziei Industrial Solutions a GE Energy în Europa, declară „În prezent, marii producători lansează maşini electrice pe piaţa convenţională, însă pentru a ajunge la un grad ridicat de acceptare în rândul consumatorilor, reţeaua energetică trebuie modernizată, iar staţiile de încărcare trebuie să fie accesibile, rapide şi uşor de folosit.

„GE Energy aduce o familie de staţii de încărcare pe piaţa europeană, oferind utilizatorilor particulari şi comerciali o gamă de sisteme uşor de folosit, flexibile şi elegante, astfel încât vehiculele electrice să poată deveni o realitate practică,” a adăugat Johnstone.

O staţie WattStation creşte nivelul de eficienţă al încărcării vehiculelor electrice, putând reduce timpul necesar de la aproximativ opt ore, în cazul sistemelor standard de încărcare, la probabil mai puţin de o oră, luând în calcul o baterie de 24 kWh şi un ciclu complet de încărcare. Staţia WattStation suportă încărcarea mai rapidă datorită integrării unor tensiuni şi curenţi mai mari care necesită echipamente şi conectori specializaţi.

Staţia WattStation este disponibilă în două versiuni, o versiune portabilă pentru utilizarea în oraşe şi de către companii şi un sistem de perete pentru uz personal. Modelul uşor de folosit va permite şi instalarea viitoarelor versiuni odată cu apariţia unor tehnologii mai inteligente, cum ar fi opţiuni de comunicare şi facturare.

GE este un adept entuziast al vehiculelor electrice. Anul trecut compania şi-a anunţat planurile de a achiziţiona un număr de 25.000 de vehicule electrice până în 2015 în scopul folosirii acestora ca maşini ale companiei şi al închirierii către clienţi corporativi prin divizia sa Fleet Services.

Jeff Immelt, Directorul Executiv al GE, şi-a exprimat speranţa ca achiziţia să „facă trecerea de la intenţia de a folosi vehicule electrice la acţiune.” Staţia WattStation este un nou pas important spre transformarea unei viziuni în realitate.

Pe lângă familia tot mai mare de încărcătoare, GE asigură o gamă completă de sisteme electrice şi tehnologie pentru reţeaua inteligentă necesare dezvoltării şi gestionării unei infrastructuri complete pentru vehicule electrice. Prin intermediul diviziilor sale Capital şi Fleet Services, GE poate asigura şi finanţarea, know-how pentru gestionarea vehiculelor şi a parcurilor auto pentru a susţine adoptarea pe scară largă a tehnologiei pentru vehicule electrice.

Adaugati comentariu