General Motors se redresează

Sigla General Motors

General Motors anunță recorduri de vânzări în primul trimestru al anului. Creșterea profitului, raportată la aceeași perioadă a anului trecut, este de 1.1 miliarde de dolari, adică mai mult decât dublu.

Profitul brut al companiei s-a ridicat de 2.7 miliarde de dolari, în timp ce valoarea sa netă a fost de 2.1 miliarde. Creșterea s-a datorat vânzărilor bune de mașini din toate clasele, în majoritatea zonelor de pe glob. În America de Nord, GM și-a menținut numărul de unități tranzacționate, mărindu-și totuși profitul cu peste 100 milioane de dolari. În Europa situația vânzărilor a cunoscut o ameliorare semnificativă, însă aici americanii sunt încă ușor pe minus,cu 6 milioane de dolari, în creștere spectaculoasă după pierderile de 239 milioane de dolari suferite în prima parte a anului trecut. Câștigurile obținute în China s-au ridicat la 518 milioane de dolari.

opel-astra-1

 

”Ne dezvoltăm în zonele care contează cu adevărat, crescându-ne cota de piață în SUA, devansând creșterea industriei din Europa și profitând de creșterea masivă a cererii pentru SUV și mașini de lux din China”, a declarat Mary Barra, președinte GM.

Se pare că gigantul american revine în cărți, după ce a refuzat o fuziune cu grupul Fiat- Chrysler. Creșterea veniturilor GM la nivel global este de peste 4%, de la 35.7 la 37.3 miliarde de dolari, acesta fiind al treilea trimestru consecutiv în care grupul american iese pe plus.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top