Generația a doua Renault Captur este așteptată cu versiune PHEV

Renault se pregătește să lanseze cea de-a doua generație a crossover-ului Captur. În planurile constructorului francez intră și o versiune cu propulsie plug-in hybrid.

Viitorul Renault Captur este așteptat să-și facă apariția în2 019, la Salonul Auto de la Frankfurt, cu o versiune eco. Inginerii constructorului francez ar înlocui astfel motorul TCe de 0,9 litri cu o unitate nouă de 1.0 litru cu trei cilindri, derivată din propulsorul TCe de 1,3 litri, dezvoltat în colaborare cu Daimler.

Interdicția mașinilor cu propulsie diesel, votată în mai multe orașe europene, nu i-a impresionat pe cei de la Renault, care au de gând să păstreze motoarele pe motorină și în gama viitorului Captur. Rămân așadar motorul de 1.5 litri cu 90 de cai putere și cu 120 de cai putere.

Test drive Renault Captur 120 TCe facelift

La baza viitorului Captur se va regăsi noua platformă CMF-B, pe care o împarte frățește cu viitorul Clio și cu viitorul Nissan Juke. Crossoverul francez va câștiga câțiva centimetri în ampatament și un plus de spațiu la genunchi pentru cei care iau loc pe bancheta din spate.

Producătorul auto din Hexagon are în dezvoltare un sistem multimedia nou, care s-ar putea regăsi la bordul următoarei generații Captur, dar și funcții de rulare autonomă de Nivelul 2. Odată cu francezul, va veni și lumea cea de-a doua generație a lui Nissan Juke. Ambele vor ajunge pe piață în primul trimestru din 2020.

Adaugati comentariu