Genesis G90 facelift – Așa arată limuzina care îi face concurență Clasei S de la Mercedes

Genesis G90 facelift (15)

Sud-coreenii vor să-i bată pe nemți cu armele lor. Trimit astfel pe șosele noul Genesis G90 facelift, care înlocuiește, pe piața locală, modelul EQ900.

Limuzina exclusivistă primește o grilă redeseantă în formă de pentagon, ce poartă denumirea Crest Grille, blocuri optice noi cu patru elemente LED principale în partea frontală, stopuri care redau logo-ul Genesis și nervuri noi pe capotă.

Genesis G90 facelift (11)

Țevi noi de evacuare, jante opționale de 19 inci cu sistem de reducere a nivelului de zgomot la rulare sunt, de asemenea, pe lista de noutăți la noua limuzină.

Limuzina măsoară acum 5.205 mm în lungime, are o lăţime de 1.915 mm, o înălţime de 1.495 de mm şi un ampatament de 3.160 de mm.

Genesis G90 facelift (14)

Nouă culori exterioare sunt disponibile pentru noul Genesis G90 facelift, printre care și Gold Coast Silver, dar și îndrăznețul Porto Red. Este posibilă și comandarea limuzinei în două culori.

La interior, informațiile relevante ale noului sistem multimedia sunt redate pe un ecran cu o grafică nouă și o diagonală de 12,3 inci. Ventilațiile poziționate central sunt acum mai înguste, iar scaunele sunt îmbrăcate în piele Nappa, în timp ce bordul, consola centrală, fețele ușilor și cotiera din spate prezintă finisaje din lemn.

Genesis G90 facelift (4)

Mașina primește Adaptive Suspension Control cu reglare electronică a amortizoarelor, dar și un sistem care previne accesul gazelor toxice în cabină.

Pe lista de sisteme de asistență oferite standard se regăsesc Lane Follow Assist, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Asist, Forward Collision-Avoidance Assist și Safe Exist Assist.

Genesis G90 facelift (13)

Trei motoare se regăsesc în gama Genesis G90: o unitate GDi de 3,8 litri, un propulsor de 3,3 T GDi, iar vârful de gamă este pus în mișcare de motorul V8 de 5.0 GDi. Primele două sunt disponibile cu liniile de echipare Luxury, Premium Luxury și Prestige, în timp ce ultimul este rezervat doar versiunii Prestige. Prețul de pornire al limuzinei este de 63.000 de dolari, în timp ce versiunea de top ajunge la 105.000 de dolari.

Genesis G90 aleargă după Clasa S de la Mercedes, începând cu anul viitor. Sud-coreenii au în plan lansarea a trei SUV-uri până în 2021.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top