GENEVA 2016: Fiat Tipo hatchback și Station Wagon revin la origini

Revenirea Fiat în clasa compactă continuă cu alte două versiuni de caroserie practice, Fiat Tipo hatchback și breakul Station Wagon.

Din punct de vedere al designului exterior, Tipo hatchback și Station Wagon sunt identice cu varianta sedan doar până în dreptul montantului central. Stopurile ce imită forma unui bumerang sunt complet noi, breakul afișând, de asemenea, un al treilea geam lateral suplimentar, iar modelul în cinci uși, un posterior sensibil mai dinamic, completat de un eleron ceva mai proeminent.

tipoInteriorul este și el identic cu cel al sedanului, cu excepția noului display capacitiv de sine stătător cu diagonala de 7 inch, aferent sistemului multimedia Uconnect HD Live. Noua centrală multimedia Uconnect HD Live cu touchscreen capacitiv de 7 inch se poate conecta la telefonul mobil, controlând, de asemenea, sistemul audio și navigația.

Comparativ cu versiunea cu patru portiere, ampatamentul de 2,64 m a rămas neschimbat, dar lungimea a crescut cu 4 cm, până la 4,57 m. Locul în spate și portbagajul sunt generoase, depășind media segmentului. Portbagajul măsoară 550 litri, cu 30 litri mai mult comparativ cu Tipo sedan, la nevoie fiind posibilă depozitarea unor obiecte extrem de voluminoase, cu o lungime de până la 1,8 metri. Bancheta este fracționabilă 1/3-2/3, iar suprafața de încărcare rezultată în urma rabatării complete a spătarului este aproape plană.

Mai scurt cu 20 cm decât noul break Station Wagon, Fiat Tipo hatchback propune o imagine mai dinamică, dar caracterul practic rămâne la standarde de top, volumul de încărcare al portbagajului fiind estimat la 440 litri.

fiat-tipo

În ceea ce privește gama de motorizări, noile Fiat Tipo hatchback și Station Wagon pot fi specificate în versiunile cunoscute deja de la sedan (1.4/95 CP, 1.6/110 CP, 1.3 MultiJet/95 CP, 1.6 Multijet/120 CP), însă există și o noutate, un turbo de 1,4 litri și 120 CP/215 Nm. Noul motor 1.4 T-Jet nu va fi disponibil și pe sedan și poate fi acompaniat de o cutie manuală cu șase trepte sau, opțional, de una automată cu dublu ambreiaj și același număr de rapoarte.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top