Geneva 2018: Aston Martin Lagonda Vision anticipează prima electrică a companiei

Aston Martin Lagonda Vision (8)

Viitorul lui Aston Martin sună… electric! Constructorul britanic va lansa, în 2021, primul model electric al companiei. Până atunci, ne mulțumim cu Aston Martin Lagonda Vision, conceptul care anticipează modelul de serie, dar și sub-brand-ul revitalizat al companiei.

“Va fi primul brand de lux exclusiv electric”, se bat cu pumnul în piept cei care readuc Lagonda pe linia de plutire. Cu un stand montat în spațiul rezervat an de an de Opel, Aston Martin și-a făcut de cap la Geneva. A adus pe scenă tot ce are compania mai bun, de la monopostul de Formula 1 pe care îl vor pilota, în noul sezon, Daniel Ricciardo și Max Verstappen, până la conceptul electric Lagonda Vision, primul membru al viitoarei familii Lagonda.

Aston Martin Lagonda Vision (9)

Sub-brand-ul cu denumire devenită celebră la mijlocul anilor ’70, va include, pentru început, un coupe, în 2021, și un SUV, în 2023, ambele cu autonomii impresionante, de aproape 650 de kilometri.

Cu baterii amplasate sub podea și fără motor, Lagonda Vision vine și fără o capotă în sensul obișnuit al cuvântului, ceea ce permite linii aerodinamice duse la extrem și eficientizarea rulării.

Aston Martin Lagonda Vision (6)

La interior, conceptul primește elemente din fibră de carbon și materiale surprinzătoare, cum ar fi ceramică, lână și mătase. Volanul se poate muta în stânga sau în dreapta sau poate fi retractat complet atunci când mașina rulează autonom, pasagerii primind astfel mai mult spațiu la bord. Aston Martin a lucrat la design-ul interior conceptului cu David Linley, fiul Prințesei Margaret, Contesă de Snowdon, sora mai mică a Reginei Elisabeta a Angliei.

Lagonda beneficiază de aportul unui sistem de tracțiune integrală, care poate transmite cuplul către o singură roată, în funcție de condițiile de rulare.

Adaugati comentariu