Geneva 2018: Bentley Bentayga marchează altă premieră- primul hibrid al mărcii

Bentley Bentayga Hybrid

Bentley Bentayga este un model special pentru marca britanică, fiind primul SUV al companiei. Acum, la Geneva, vine nu doar o versiune nouă a propulsorului V8, ci motorul mai marchează o premieră, devenind primul model din gama constructorului care beneficiază de propulsie hibridă.

Prin intermediul lui Bentayga Hybrid, britanicii fac primul pas spre electrificare, pentru că deja au anunțat că vor dota fiecare model al mărcii cu o astfel de versiune plug-in  hibrid, înainte de a oferi, în 2020, un GT full electric. Sistemul de propulsie este împrumutat de la Porsche Panamera E-Hybrid și este format dintr-o unitate pe benzină V6 de 2.9 litri si un motor electric, care dezvoltă 462 de cai putere și un cuplu de 700 Nm,în timp ce emisiile au o valoare de 75 g/km. In modul full-electric,

SUV-ul britanicilor poate parcurge până la 50 de kilometri cu o singură încărcare. Aceasta durează 7 ore și jumătate la o priză normală, sau 2,5 în cazul unui sistem de încărcare performant. Și apropo despre acest capitol, dock-ul de încărcare a fost creat de designerul francez Philippe Starck, care, pe lângă liniile moderne, se laudă și cu faptul că a folosit doar materiale eco..

Bentayga Hybdrid are tracțiune integrală și patru moduri diferite de utilizare – Sport, Bentley, Comfort și Custom- iar din punct de vedere al propulsiei poate rula în EV Drive (pur electric), Hybrid Mode (mixt electric-benzină) și Hold Mode, cel din urmă favorizând păstrarea nivelului de încărcare a bateriei.

Estetic vorbind nu sunt multe diferențe față de celelalte versiuni. Faptul că avem de-a face cu o variantă specială îl aflăm prin intermediul inscripțiilor Hybrid, cromate, de pe hayon, portierele față, respectiv, la interior, pe volan și praguri. Mașina vine cu un sistem de infotainment redesenat, care-i ajută pe proprietari cu informații despre puterea bateriei, și cu serviciul  “My Bentley3”, disponibil prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, și care include pe lângă aceste date, controlul încălzirii sau al sistemului de răcire.

.

Așa cum aminteam, la Geneva Bentley va expune și versiunea V8 a lui Bentayga, echipată cu un propulsor turbo V8 de 4.0 litri pe benzină cu 550 de cai putere și cuplu de 770 Nm, ale cărui detalii le-am prezentat deja la jumătatea lui ianuarie.

Adaugati comentariu