Geneva 2018: Mazda6 Wagon și revoluționarul motor SKYACTIV-X, vedetele niponilor

Mazda6

Mazda este hotărâtă să facă spectacol la ediția din acest an a Salonului de la Geneva, programat în start de martie. La standul mărcii se vor regăsi o premieră mondială, una europeană, două concepte și viitoarea generație de motoare SKYACTIV-X.

La capitolul automobilelor noi prezentate în premieră se numără cele două versiuni ale modelului Mazda6. Versinea Wagon își va face debutul mondial, în timp ce Sedan-ul apare pentru prima data în fața publicului european, după lansarea sa la Los Angeles, în final de 2017. Ultima generație a modelelor Mazda6 au o nouă filosofie de design exterior, un interior care îl are drept reper pe omul aflat la volan, un nou tren de rulare, SKYACTIV, care îmbunătățește substanțial dinamismul, un plus de eficiență aerodinamică, o gamă de motorizări care include ultimele noutăți ale mărcii, dar și avansatele sisteme de siguranță i-ACTIVESENSE.

Mazda va prezenta și motorizările SKYACTIV-X, care introduc o metodă inovativă de combustie numită Spark Controlled Compression Ignition și care folosește aprinderea prin compresie, în interiorul său amestecul de aer și combustibil aprinzându-se spontan prin compresia pistonului. Practic, acest tip de motor îmbină calitățile unuia pe benzină cu al unuia diesel: maximizează zona în care aprinderea prin compresie este posibilă și permite obținerea unei tranziții ușoare între aprindere cu scânteie și cea prin compresie. Rezultatele concrete sunt performanțele superioare, inclusiv în ceea ce privește răspunsul inițial, dar și reducerea consumului de combustibil și al nivelului noxelor.

La capitolul concepte, lista este deschisă de VISION COUPE, modelul care, așa cum ați aflat deja, a primit titlul ”Most Beautiful Concept Car of the Year”. Un exercițiu de stil care se îndepărtează de tușele limbajului KODO și optează pentru forme simple sau îndepărtarea elementelor neesențiale, în ton cu filosofia ”Less is More”.

Pe lista conceptelor pe care vizitatorii le vor putea vedea la Geneva se numără și KAI CONCEPT, un hatchback compact care prefigurează direcția în care urmează să se îndrepte brandul. Cuvântul Kai înseamnă ”pionier”, iar cu acest model, designerii și inginerii mărcii tocmai în postura acestuia, de deschizător de noi drumuri, își propun să fie. KAI CONCEPT ne propune ultima evoluție a limbajului de design KODO, dar și viitoarea generație a arhitecturii SKYACTIV-VEHICLE, care, spun oficialii mărcii în comunicatul de presă, ”permite corpului uman să permită cel mai avansat tip de conexiune șofer-mașină”.

Mazda va przenta toate aceste noutăți pe 6 martie, în prima zi de presă a celei de-a 88-a ediții a Geneva Motor Show, într-o conferință de presă care va avea loc între 8:15-8:30 ora locală (una mai târziu în România).

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top