Geneva 2018 – Toyota prelungește așteptarea. Supra nu e gata!

Toyota Supra GR Racing

O așteptam la Geneva, dar Toyota ne amăgește. Mai avem de așteptat până vom vedea noul roadster Supra, care are la bază aceeași platformă ca și BMW Z4, în compania căruia a fost surprinsă în teste, în această iarnă.

La Geneva, Toyota a prezentat doar un concept al mașini de curse care are la bază viitoarea Supra, cu denumirea GR Supra Racing Concept. De aproape două decenii este așteptată mașina care mai întârzie. Fanii modelului vor fi nevoiți să se mulțumească acum cu indiciile pe care niponii la dau referitoare la cea de-a cincea generație Supra, prin intermediul acestui Toyota Gazzo Racing Supra Racing Concept.

Versiunea de serie va renunța, cu siguranță, la eleronul uriaș și la capota cu admisii de aer. Conceptul este redat într-un clip digital, iar mașina apare rulând pe străzi, dar și pe circuitul de la Nurburgring. În final, mașina primește autocolant specific mașinilor de curse. Clipul oferă și indicii referitoare la modul în care va suna mașina, care, în versiune de curse, va primi, cel mai probabil, un motor cu șase cilindri în linie, ca toate generațiile precedente. Niponii nu scot din calcul o versiune hibridă.

Supra va avea un centru de greutate mai coborât ca Toyota 86, dar nu chiar ca modelul concept prezentat la Geneva, și pentru a primi motorul cu șase cilindri în linie, va fi, cu siguranță, mai lungă. Japonezii promit o caroserie rigidă și funcție Active Torque Vectoring,

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=yfeUvRm8f6k

Adaugati comentariu