Geneva 2019 – Noua Mazda CX-30 – Informații și fotografii oficiale

Noua Mazda CX-30 (12)

Noua Mazda CX-30 este noul SUV coupe compact care se poziționează între CX-3 și CX-5. Cu elemente tipice designului Kodo și tehnologia Skyactiv de ultimă generație, CX-30 promite și spațiu generos la bord.

Noua Mazda CX-30 este cel de-al doilea model de nouă generație al constructorului nipon, care a prezentat recent și noua Mazda3. CX-30 măsoară 4.395 mm în lungime, 1.795 mm în lățime și 1.540 mm în înălțime, primind un ampatament de 2.655 mm. 430 de litri este volumul oferit de portbagaj.

Mazda CX-30 (10)

Și noul model are la baza noua platformă Skyactiv-Vehicle Architecture, pe care este construită și noua Mazda3, prezentată în toamnă la Los Angeles. Noua arhitectură vine la pachet cu sistemul de tracțiune integrală și cu G-Vectoring Control.

Noua Mazda CX-30 (15)

GALERIE FOTO

Gama de motorizare va include și noua unitate Skyactiv-X, care apare și în gama Mazda3, cu aprindere prin compresie și eficiență tipică unui propulsor diesel.

La exterior, CX-30 combină formele fluide ale unui coupe cu robustețea tipică unui SUV, aceasta din urmă confirmată și de prezența protecțiilor din plastic de pe lateral. Partea posterioară este mai îngustă, pentru a asigura imaginea sportivă a modelului. La polul opus, partea frontală propune imaginea curajoasă cu grila de mari dimensiuni și farurile LED înguste și alungite, cu o capotă robustă și bombată.

Opt culori exterioare sunt disponibile, printre care și Soul Red Crystal, Machine Grey și Polymetal Grey.

Noua Mazda CX-30 (7)

Cabina este concentrată în jurul celui aflat la volan și asigură o atmosferă aerisită și un design minimalist. Se regăsesc la bord noul sistem audio Bose cu 8 sau 12 incinte, materiale premium și finisaje rafinate. Viitorul posesor poate alege una dintre cele două culori disponibile: Dark Brown (disponibilă cu piele alba sau neagră) sau Dark Blue (bej sau neagră).

Volanul telescopic poate fi reglat pe o adâncime de 70 mm, iar scaunele primesc șezut reglabil pentru o poziție de conducere cât mai bună.

Noua Mazda CX-30 (14)

Acesta are la îndemână și ecranul tactil de 8,8 inci, care redă sistemul MZD Connect.

Gama de motorizare include untități Skyactiv pe benzină, echipate cu noul sistem M-Hybrid, care integrează o baterie litiu-ion de 24V, amplasată între roți.

Mașina poate fi echipată și cu sistemele de siguranță i-Activesense, un pachet care include acum sistemul de monitorizare a șoferului.

Adaugati comentariu