Geneva 2019: Noul Audi Q4 e-tron – Informații și fotografii oficiale

Conceptul Audi Q4 e-tron (8)

Noul Audi Q4 e-tron a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva. SUV-ul electric premium primește o autonomie de 450 de kilometri.

Noul Audi Q4 e-tron este un SUV compact cu patru portiere, cu o lungime de 4,59 de metri, o lățime de 1,90 metri și o înălțime de 1,61 metri, iar ampatamentul său măsoară 2,77 metri. Grila Singleframe de mari dimensiuni și farurile matrix LED caracterizează partea frontală.

Aripile evazate fac loc jantelor mari de 22 de inci. Linia acoperișului este una descendentă, pentru a-i asigura modelului o imagine dinamică.

Conceptul Audi Q4 e-tron (10)

În partea din spate, stopurile lED sunt unite de o bandă luminoasă cu aceeași tehnologie, o caracteristică a noilor modele de la Audi.

Caroseria lui Q4 e-tron este vopsită în nuanța Solar Sky, care își modifică aspectul în funcție de lumină.

Conceptul Audi Q4 e-tron (12)

Conceptul este pus în mișcare de un sistem electric de 225 kW, care integrează două motoare electrice, fiecare dintre acestea angrenând câte o punte. Motorul de pe puntea din spate livrează 150 kW și 310 Nm, iar cel din față – 75 kW și 150 Nm. Modelul primește tracțiune integrală quattro. Acesta este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6,3 secunde și poate atinge o viteză maximă de 180 km/h. O baterie cu o capacitate de 82 de kilowatt oră îi asigură o autonomie de până la 450 de kilometri, conform standardului WLTP.

Q4 e-tron are la bază platforma MEB, pe care Grupul Volkswagen a rezervat-o mașinilor electrice.

Conceptul Audi Q4 e-tron (1)

Ecologic și sustenabil, Q4 e-tron primește materiale reciclate, iar suprafețele sunt acoperite cu vopsea multi-strat în locul materialelor metalice.

Cele patru scaune cu tetiere integrate sunt îmbrăcate în Alcantara și prezintă cusături duble.

Conceptul Audi Q4 e-tron (13)

Instrumentarul de bord digital redă informații referitoare la viteză, la nivelul de încărcare și la navigație. Mașina este echipată și cu head-up display cu funcție de realitate augmentată. Volanul prezintă suprafețe tactile pentru controlul funcțiilor vehiculului. În consola central, apare ecranul tactil de 12,3 inci, orientat către șofer.

Mașina în versiune de serie va fi prezentată la sfârșitul anului viitor și va fi cel de-al cincilea model electric de la Audi.

 

Adaugati comentariu