Geneva 2019: Noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake – Informații și fotografii oficiale

Noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake redefinește conceptul de spațiu. Modelul a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva și va ajunge în showroom-uri începând cu luna septembrie.

Este modelul prin care Mercedes încearcă să atragă clienți care, cu câțiva ani în urmă, nu aveau un model al brand-ului premium de la Stuttgart pe listă.

CLA Shooting Brake primește imaginea dinamică a coupe-ului, cu un coeficient aerodinamic de numai 0,26, dar proporțiile și natura practică a break-urilor care oferă spațiu generos. Mașina arată identic cu modelul coupe până la montantul central. În urma sa, apar portiere mai mari, ce permit un acces mai facil și un acoperiș alungit, care continuă cu o lunetă înclinată.

Noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake (25)

Noul Shooting Brake de la Mercedes este cu 48 mm mai lung ca modelul pe care îl înlocuiește, cu 53 mm mai lat și cu 2 mm mai aproape de sol. Portbagajul pune la dispoziția ocupanților un volum de 505 litri (+10 litri) și poate fi deschis fără contact, dacă se comandă EASY-PACK și HANDS-FREE ACCESS.

Noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake (26)

Cabina noului CLA Shooting Brake preia atmosfera modernă a versiunii coupe. Primește astfel, sistemul MBUX (Mercedes-Benz User Experience), care poate fi activat cu ajutorul salutului “Hey Mercedes” și sistemele inteligente de asistență ale claselor superioare.

MBUX poate fi controlat cu ajutorul butoanelor de pe volanul multifuncțional, cu ajutorul touchpad-ului din consola centrală, prin intermediul ecranului din consola centrală, vocal și prin gesturi. Sistemul poate face diferența dintre comenzile primite de la șofer și cele date de pasager.

Noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake (21)

Pentru confort sporit, CLA Shooting Brake primește suspensie multi-link pe puntea din spate și opțional, Adaptive Damping System. Modelul poate fi comandat cu jante între 16 și 19 inci.

Modelul beneficiază de sistemele de asistență preluate de la Clasa S, cum ar fi Active Distance Assist DISTRONIC, Active Steer Assist, Active Lane Change Assist și Active Park Assist cu funcție PARKTRONIC.

Noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Versiunea Shooting Brake va prelua gama de motorizare a coupe-ului. Regăsim astfel, în vârful gamei,  CLA 250 cu 225 CP și 350 Nm, cu tracțiune față și transmisie automată cu dublu ambreiaj 7G-DCT.

Noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, ca și versiunea coupe, va fi construit la uzina Kecskemét din Ungaria.

Adaugati comentariu