GENEVA LIVE: Bentley EXP 10 Speed 6 Concept atacă Ferrari şi Aston Martin

Bentley EXP 10 Speed 6 Concept anunţă intenţiile casei britanice de a reveni la rădăcinile sale sportive. Coupe-ul cu două locuri este o sportivă pur-sânge, gândită ca un rival direct pentru Aston Martin şi Ferrari.

„Aceasta este viziunea noastră pentru viitorul Bentley,” mărturiseşte şeful mărcii, Wolfgang Dürheimer, subliniind ambiţiile extrem de ridicate ce însoţesc conceptul expus la Geneva: „Nu este o simplă maşină sport. Oferă o experienţă unică, exaltantă, de a conduce, orientată către performanţă pură, completată de valorile clasice Bentley, luxul şi exclusivitatea.”

Maşina de serie va fi lansată în maximum trei ani şi va costa aproximativ 120.000 lire. Configuraţia cu două locuri plus un portbagaj dedicat seturilor de genţi exclusiviste sau unei perechi de saci de golf va fi păstrată.

exp-10-3

Deşi nu există încă o confirmare oficială, modelul de serie ar putea fi construit pe noua platformă flexibilă MSB a grupului VAG, dedicată exclusiv modelelor sport sau de lux, poziţionate deasupra gamei Audi.

Britanicii de la Bentley nu a fost prea generoşi în ceea ce priveşte detaliile tehnice ale conceptului. Tot ce se ştie este că EXP 10 Speed 6 foloseşte un sistem de propulsie hibrid. Modelul de serie va fi oferit şi în compania unei variante reconfigurate a V8-ului twin-turbo 4.0, de origine Audi, puterea maximă a acestuia urmând să treacă de pragul psihologic de 500 CP. Grefarea actualului W12 prezent sub capota lui Continental GT ar putea fi abandonată, din considerente de greutate.

exp10-4

Designul este pur şi simplu fabulos, o îngemănare perfectă între şcoala de design italiană şi cea britanica. Compact, suav şi atletic, Bentley EXP 10 Speed 6 Concept seduce prin formele sale inspirate de fuselajele avioanelor, proporţii accentuate de contrastul dintre consolele faţă-spate scurte, capota lungă şi umerii proeminenţi ai maşinii.

exp10-2

Bentley EXP 10 Speed 6 Concept aduce şi o premieră interesantă în materie de procese de fabricaţie. Grila tip fagure, evacuările cromate, gurile de aerisire laterale şi clanţele uşilor au fost realizate cu ajutorul tehnicii de printare 3D. Aceeaşi soluţie a fost aplicată şi la interior, în special pentru elementele de finisare din lemn nobil, cu un pattern inedit, ce imită silueta unor diamante. Un touchscreen curbat de 12 inci anunţă, totodată, o revoluţie la nivelul interfeţei multimedia prezentă la bordul modelelor Bentley.

CORESPONDENŢĂ DE LA GENEVA

Adaugati comentariu