GENEVA LIVE: Lexus LF-SA atacă Audi A1 și Mini

Lexus LF-SA anunță primul model de clasă mică al casei nipone. Cel mai mic model din istoria japonezilor atacă direct Audi A1.

Conceptul LF-SA este, în esență, echivalentul dimensional al lui Toyota Yaris. Asemănările se vor opri, însă, aici, noul model urmând să fie poziționat la granița dintre clasă mică şi cea a mini-SUV-urilor de oraș. Designul este unul spectaculos, cu accente new-edge demne de romanele cu tentă SF.

La interior, regăsim patru locuri individuale, caracterizate printr-o soluție aparent originală. Scaunul șoferului este fix, pedalierul și coloana de direcție fiind cele care se mulează pe nevoile șoferului. O idee folosită și Infiniti, în trecut.

Centrala de comandă este, însă, pur și simplu revoluționară. Aceasta înlocuiește clasicul touchscreen cu un sistem holografic, controlat cu ajutorul gesturilor și cuplat cu un head-up-display situat deasupra volanului, direct în câmpul vizual al șoferului. Cel mai probabil, aceste idei nu vor trece de stadiul de concept, cel puțin, nu în viitorul apropiat.

Conform primelor informații, modelul de serie va păstra rețeta de bază a mărcii. Lexus nu favorizează folosirea motoarelor diesel, astfel că LF-SA va fi animat de un sistem de propulsie hibrid. Întocmai precum fratele de concern, Yaris Hybrid, model ce are, însă, și variante alimentate cu motorină în gamă.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top