GENEVA LIVE: Nissan Sway sau viitorul Micra în straie SF

Nissan a prezentat la Geneva conceptul Sway. Designul îndrăzneț, cu aer SF, al acestuia lasă să se întrevadă liniile viitoarei generații Micra.

Un Micra complet schimbat, care nu va mai împărtăși niciuna dintre trăsături cu actualul model, considerat de publicul european drept unul mult prea conservator.

Cu o lungime de 4.010 mm, o lățime de 1.780 mm și o înălțime de 1.385 mm, Nissan Sway aderă la noul curent de design Nissan, introdus pentru prima dată pe noua generație Murano. Bineînțeles, într-o formă ușor exagerată, tipic conceptuală. Interiorul cu arhitectură simplistă și ergonomie revoluționară preia, de asemenea, temele introduse de un alt concept Nissan bine primit de public, coupe-ul IDX prezentat în 2013.

Șeful de design Shiro Nakamura a declarat: “Încă experimentăm. Suntem în căutarea unui look proaspăt, menit să invigoreze clasa mică.”

La rândul său, directorul de dezvoltare al gamei Nissan, Philippe Klein, a subliniat importanța conceptului Sway, confirmând, de asemenea, legătura puternică dintre designul acestuia și cel al versiunii finale de serie. “Să transformi un produs într-un atractiv reprezintă o provocare. Prețul este un parametru important, însă nu și singurul. Designul este un factor la fel de important. Dinamica, la fel. Trebuie să ținem cont de toate aceste direcții și să împachetăm într-un mod cât mai coerent cu putință”, explică acesta.

Noul Nissan Micra va fi lansat la mijlocul anului viitor. Noua generație va fi creionată de o echipă de designeri și ingineri localizată exclusiv în Europa, tactică aplicată cu succes și în cazul best-seller-elor Juke și Qashqai.

CORESPONDENȚĂ DE LA GENEVA

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top