Industrie auto

Germania impune instalarea de POS-uri la stațiile de încărcare pentru mașini electrice

Guvernul federal din Germania a decis ca toate stațiile de încărcare pentru mașini electrice amplasate după iulie 2023 să fie dotate cu cititoare de carduri bancare.

Începând cu vara lui 2023, operatorii de stații de încărcare pentru vehicule din Germania vor fi obligați să le doteze cu cititoare de carduri bancare astfel încât utilizatorii lor să poată plăti fără a deține un card dedicat. Decizia guvernului federal german nu se aplică și stațiilor deja existente.

La presiunea utilizatorilor de mașini electrice, a muncipalităților și băncilor, oficialii germani au decis că „haosul plăților” la stațiile de încărcare pentru mașini electrice trebuie să înceteze.

Faptul că fiecare rețea de stații de încărcare a impus propria modalitate de plată, fie prin card dedicat, fie prin aplicații dedicate, are efecte neplăcute pentru utilizatorii de vehicule electrice din întreaga lume. Pentru a fi siguri că pot încărca mașinile de fiecare dată când e necesar, aceștia trebuie să dețină mai multe carduri și aplicații, câte unul/una pentru fiecare rețea întâlnită pe traseu. Situația există și în România și este similară cu începuturile telefoniei mobile, atunci când fiecare marcă avea propriul tip de încărcător.

Atât de necesara standardizare a modalităților de plată din Germania nu a fost întâmpinată doar cu urale. Culmea, unele acuze vin chiar din partea unor membri ai cabinetului de la Berlin. Andreas Scheuer, ministrul german al transporturilor, consideră că decizia lui Olaf Scholz, ministrul de finanțe, va duce la o încetinire a ritmului de extindere a rețelelor de stații de încărcare. Asta pentru că operatorii vor trebui să îndeplinească noi cerințe costisitoare. Totodată, alți politicieni germani, dar și oficiali ai operatorilor de stații de încărcare pentru mașini electrice sunt de părere că, în loc să impună POS-uri pentru carduri bancare, guvernul federal trebuie să privească spre viitor și să solicite instalarea de soft-uri care să permită plata prin aplicații direct de pe telefonul mobil.

Dincolo de controversele dintre politicienii germani aflați în campanie electorală este demn de laudă faptul că o primă țară din Uniunea Europeană standardizează modalitățile de plată ușurând astfel major modul de încărcare al mașinilor electrice. Din vara lui 2023, posesorii de astfel de vehicule vor putea încărca la orice stație a oricărui operator plătind simpu, cu cardul bancar.

În Germani sunt disponibile în prezent circa 46.000 de stații publice de încărcare pentru vehicule cu baterii.

– Vicepreședinte BMW: Nu există o concurență între mașinile cu hidrogen și BEV-uri. Aceste tehnologii sunt complementare
– ACEA avertizează: România are doar 0,2% din total stațiilor de încărcare pentru mașini electrice

Robert Stan

Leave a Comment

Adresa email nu va fi afisata public. Câmpurile cu steluță sunt obligatorii*

Articole recente

Tesla a livrat, în sfârșit, primele unități Cybertruck

Primele unități Tesla Cybertruck au fost, în sfârșit, livrate primilor clienți chiar la uzina din Austin a producătorului american. ……

11 ore în urmă

Cum va reuși Renault să comercializeze electricul Twingo cu mai puțin de 20.000 de euro

Pentru a putea atinge ținta propusă a unui preț sub 20.000 de euro, în ciuda asamblării în Europa, Renault Twingo…

o zi în urmă

Galeria de mașini Țiriac Collection a împlinit 10 ani

Țiriac Collection, galeria mașinilor de excepție care îmbină valoarea istorică cu forța și dinamismul prezentului, a sărbătorit un deceniu de…

2 zile în urmă

ACEA estimează o creștere cu doar 2,5% a pieței auto europene în 2024

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) previzionează că vânzările de autoturisme noi în Uniunea Europeană vor creşte anul viitor cu…

2 zile în urmă

Dacia Duster model 2024 – motoarele

Gata! E oficial! Dacia Duster model 2024 a fost prezentată! Am văzut-o pe viu și îi dedic câteva articole. În…

2 zile în urmă

Dacia Duster model 2024 – dotări și spațiu interior

Gata! E oficial! Dacia Duster model 2024 a fost prezentată! Am văzut-o pe viu și îi dedic câteva articole. În…

2 zile în urmă