Ghid COMPLET de călătorie cu maşina în Italia

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Italia. Intrarea este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate româneşti valabile.
italia

Accesul pe autostradă este permis pe baza achitării taxelor specifice. Plata acestora se face la punctele special amenajate, plasate la intrarea sau la ieşirea de pe autostradă.

De asemenea, cartea verde este obligatorie.

IMPORTANT. Informaţie valabilă pentru autocare – Pentru a putea intra în centrul marilor oraşe din Italia, unde sunt instituite Zone de Trafic Limitat, se plătesc taxe care pot depăşi cuantumul de 500 de euro. În cazul în care trebuie să achitaţi amenzi auto este necesar să aveţi la dumneavoastră bani lichizi.

ATENŢIE! Pe autostrăzi nu pot fi plătite amenzile cu carte de credit/debit sau cec, iar neplata acestora permite punerea sechestrului administrativ asupra autovehiculului. Acest lucru presupune cheltuieli mult mai mari, motivate de plata firmelor de transport şi a taxelor de custodie în parcări pentru perioada petrecută până la dovedirea efectuării plăţilor.

Aparatele anti-radar şi de detectare a radarului sunt interzise.

Limitele de viteză admise sunt:

  • străzi urbane (centrul localităţilor) – 50 km/oră;
  • străzi urbane de periferie (circonvallazione – centură) – 70 km/oră;
  • drumuri extraurbane (provinciale şi statale) – 90 km/oră;
  • drumuri extraurbane principale (cu caracteristici de autostradă) – 110 km/oră;
  • autostrăzi – 130 km/oră.

Depăşirea limitelor de viteză poate atrage aplicarea unor amenzi de până la 1.000 euro şi suspendarea permisului de conducere. Purtarea centurii de siguranţă este obligatorie! De asemenea, este interzisă folosirea telefonului mobil în timp ce conduceţi.

În anumite zone, în perioada 15 noiembrie – 15 aprilie este necesară obligativitatea echipării autoturismelor cu anvelope de iarnă sau, alternativ, a deţinerii la bord a lanţurilor de zăpadă.

Permisul de conducere românesc este valabil în Italia pentru persoanele care nu sunt rezidente. Pentru cetăţenii români rezidenţi este obligatorie efectuarea preschimbarea în maximum un an de la obţinerea reşedinţei pe teritoriul Italiei. Sistemul permiselor de conducere auto în Italia este pe bază de puncte. Fiecărui permis de conducere îi sunt alocate iniţial 20 de puncte care se diminuează în cazul încălcării regulilor de circulaţie. Încălcarea regulilor de trafic poate atrage suspendarea permisului.

DE ŞTIUT! În primii doi ani de la obţinerea permisului, penalizarea este dublă.

 

Citeşte continuarea pe www.floteauto.ro

Adaugati comentariu