Ghid de cumpărare a pieselor din dezmembrări

dezmembrări
Ghid de cumpărare a pieselor din dezmembrări. Achiziţionarea online a unor piese auto ieftine sună ca o oportunitate excelentă de a-ţi repara maşina şi salva din buget. Însă poate fi, în acelaşi timp, riscantă.
Acest lucru se poate întâmpla fie din cauza unui vânzător de provenienţă îndoielnică, fie prin comandarea greşită a pieselor.
Următoarele sfaturi sunt demne de luat în considerare de către orice client a parcurilor de dezmembrări, care intenţionează să cumpere piese auto second-hand.

Urmatoarele sfaturi sunt demne de luat în considerare de catre orice client a parcurilor de dezmembrări, care intenţionează să cumpere piese auto second-hand.

Identifică Numărul de indentificare al vehiculului – VIN

După cum probabil presupui, nu toate piesele din dezmembrări auto sunt compatibile cu maşina ta. De fapt, în cazul în care conduci o maşină mai nouă, doar piesele fabricate de acelaşi producător se vor potrivi pe maşina ta.

Este şi motivul pentru care ar trebui să cunoşti numărul/codul unic de identificare al vehiculului (VIN) înainte de a comanda piesa. Acesta este format din 17 caractere şi conţine informaţii preţioase pentru vânzător, cum ar fi: codul producătorului, modelul, ţara de producţie, data fabricaţiei şi numărul de serie al maşinii.

Poţi identifica VIN-ul pe placuţa de identificare de pe parbrizul maşinii aflat pe partea şoferului, pe stâlpul uşii din partea şoferului, pe pasajul roţii din dreapta la motor (lângă suportul amortizorului), pe podeaua portbagajului ori chiar sub mocheta, spre lateral, în locul/zona pasagerului.

Identifică codul piesei

Producătorii scot piese compatibile doar cu vehiculele fabricate, astfel că majoritatea acestora sunt însoţite de un cod. El este de obicei ascuns sub unsoare şi murdarie, mai ales dacă nu ai curăşat motorul de ceva vreme.

De ce ar trebui să cauţi codul? Pentru că până la urmă nu va conta căt de bine îi vei explica dezmembratorului de ce tip de piesă ai nevoie, existând întotdeauna o şansă cât de mică să ţi-o trimită pe cea greşită. Prin urmare, pentru o compatibilitate garantată, încearcă să dai codul pentru a primi piesa potrivită.

Codul unic ID al piesei auto, al producătorului, îl poţi găsi pe piesa auto, pe ambalajul ei sau în documentaţia însoţitoare.

Cumpără piese cu garanţie din dezmembrări auto

Dacă intenţionezi să cumperi piese second-hand din dezmembrări, trebuie să alegi un parc auto de renume, respectabil, care activează ca persoana juridică – mai exact, firma, şi nu persoană privată.

Pentru a fi complet acoperit/ă, achiziţionează piese doar de la firmele care oferă factură, garanţie, posibilitate de retur şi informaţii referitoare la costurile transportului. Pe unele site-uri serioase, cumparătorii au dreptul de a-i lăsa un feedback vânzătorului, respectiv, un calificativ ce reflectă satisfacţia în urma achiziţionării online.

Un astfel de sistem bazat pe calificative găseşti si pe dezmembraru.ro – parc de dezmembrări auto ce vine în ajutorul clienţilor cu o gamă extinsă de piese second-hand originale, verificate şi testate de către experţi în domeniu.

Trimite dezmembratorului o poză cu piesa ta stricată

Comandarea unei piese online poate fi destul de riscantă, mai ales dacă nu cunoşti vânzatorul. De aceea, ar trebui să faci tot ce îţi stă în putinţă pentru a face această tranzacţie cât mai sigură. Una dintre modalităţile prin care poţi face acest lucru constă în trimiterea unei poze cu piesă stricată, dezmembratorului.

Astfel, personalul parcului de dezmembrări o va putea compara pe aceasta cu cele disponibile în stoc, identificând, astfel, piesa potrivită pentru înlocuire. Fă piesei poze din fiecare unghi, la lumina zilei, pentru a uşura sarcina dezmembratorului şi grăbi întreg procesul de identificare/achiziţionare.

Dacă este posibil, poţi face o poză piesei cât încă este pe motor şi câteva poze după înlăturarea acesteia. Acest lucru va oferi dezmembratorului o imagine mai clară a piesei solicitate.

Concluzie

Achiziţionarea pieselor din dezmembrari auto este mai ieftină şi mai convenabilă. Dacă deţii câteva abilităţi mecanice, probabil ca vei putea găsi o piesă compatibilă cu maşina ta. În caz contrar, urmează aceste sfaturi de cumpărare online a pieselor din dezmembrări.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top