Ghid de cumpărare Dacia Duster – Englezii ne sfătuiesc ce să alegem

Dacia Duster Autocar (1)

Dacia Duster este cel mai accesibil SUV de pe piața europeană. Prețul este asul din mâneca modelului care a devenit lider în clasamentul celor mai bine vândute SUV-uri mici pe “Bătrânul continent”. Englezii de la Autocar explică ce versiune oferă cel mai bun raport calitate-preț pentru cei care iau în considerare achiziționarea unui iDuster rulat.

Mașina perfectă pentru cei cu buget limitat, Dacia Duster este de luat în considerare și la mâna a doua, susțin englezii. Ei au luat în considerare o versiune 1.6 cu linie de echipare Access, din 2013, care, în Marea Britanie, este de vânzare pentru 2499 de lire sterline (2.882 de euro). Mașina a parcurs aproape 227.000 de kilometri la bord și se află la al doilea proprietar. Este o versiune spartană, atât de spartană încât nu are nici radio.

Dacia Duster Autocar (2)
Sursă foto: Autocar.co.uk

Autocar descrie Duster-ul românesc ca fiind o mașină de familie spațioasă, un SUV veritabil, care asigură poziție înaltă la condus și vizibilitate foarte bună.

Test drive Dacia Duster TCe 150 – Dacia cu apucături de Mercedes

Alegerea jurnaliștilor de la Autocar ar fi însă, versiunea cu echipare medie, Ambiance, care are și casetofon, și bare în culoarea caroseriei, și bancheta rabatabilă. Ca o bilă neagră ar fi – spun englezii – cele trei stele obținute la testul Euro NCAP, deși toate versiunile vin cu ABS și sistem de frânare de urgență, control electronic al stabilității și control al tracțiunii, monitorizare a presiunii din anvelope și patru airbag-uri.

„Nu cumpărați Dacia Logan rulată!” Nemții avertizează

Cea mai curajoasă li se pare versiunea Prestige, cu jante din aliaj cu finisaj tip diamant, ecran tactil de 7.0 inci și cameră pentru deplasarea în marșarier. “E la ani lumină distanță de versiunea cea mai ieftină Access.”

În ciuda prețurilor mici, comparativ cu alte SUV-uri din clasa sa, Duster este un vehicul fiabil. “Dacă ajungi acasă cu un Duster, vecinii se vor uita mirați la tine din motive complet greșite. Dar când îți vei verifica portofelul, vei știi că ai făcut alegerea corectă”, este concluzia celor de la Autocar.co.uk.

Sursă: Autocar.co.uk

Adaugati comentariu